El Consorcio Camino del Cid fa balanç a Morella de les actuacions del 2022

Ha estat un any determinant per al futur de la ruta

El Consorcio Camino del Cid ha celebrat avui a Morella el seu Consell Rector. En el transcurs de l’encontre s’ha fet balanç de les actuacions del 2022, un any “determinant” per al futur del Camino del Cid, com han destacat els i les representants de les diputacions provincials de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant assistents.

L’any passat va estar protagonitzat per la commemoració del 20é aniversari del Consorcio Camino del Cid. La celebració ha servit per a reforçar la importància i la responsabilitat institucional d’aquest model “únic a Espanya”, segons ha destacat José Martí, president de la Diputació Provincial de Castelló, que ha afegit que el 20é aniversari “ha servit per a donar a conèixer els grans avenços de l’itinerari en aquestes dues darreres dècades”.

En aquest sentit, i a fi de subratllar el paper exercit per les diputacions i el seu compromís amb el Consorcio Camno del Cid, al llarg de l’any passat es van desenvolupar una sèrie d’activitats entre les quals destaquen la celebració, per primera vegada, del Día del Camino del Cid a San Esteban de Gormaz (Sòria), i la I Encuentro de Alcaldes y Alcaldesas del Camino del Cid a Burgos en què es van donar cita més d’un centenar de representants municipals de les vuit províncies que formen part de l’itinerari.

Tanmateix, l’any passat la localitat de Terol de El Poyo del Cid va acollir la I Encuentro de Asociaciones, que va reunir els col·lectius guanyadors del Premio Álvar Fáñez, i el Regimiento de Transmisiones RT21, coincidint amb el seu 150é aniversari, es va sumar a la commemoració amb una marxa a peu pel Camino del Cid. D’altra banda, el 2022 també es va dissenyar un nou logotip commemoratiu i es va llançar una edició especial del Salvoconducto de 10.000 exemplars.

Pla experiències
i actuacions 2022

Entre les actuacions desenvolupades al llarg del passat any, cal destacar l’elaboració del projecte “Puesta en Valor de Experiencias Innovadoras vinculades al Camino del Cid”, que va obtenir la cinquena millor puntuació dels 231 projectes presentats al Plan Experiencias Turismo España, i que amb un pressupost de 347.210,24 euros, permetrà al llarg d’aquest any i del proper emprendre importants millores a l’itinerari. “Aquest projecte, sens dubte, marcarà la feina dels propers anys, hem preparat el camí per a fer un important salt corporatiu i de qualitat”, ha destacat per la seva banda Manuel Rando, president de la Diputació Provincial de Terol i durant aquest any del Consorcio Camino del Cid.

Tot i que el 20é aniversari i el projecte esmentat han estat les actuacions més destacades de l’any passat, al Consell Rector també s’han abordat altres activitats d’interés. Pel que fa a infraestructures, cal destacar les 2.250 intervencions realitzades en matèria de senyalització al llarg de 1.400 quilòmetres de recorregut i la incorporació de la modalitat gravel del Camino del Cid a l’App de Viaje de la ruta. A més, s’hi van sumar nou noves localitats a la Red de Sellado del Camino del Cid, per la qual cosa, en total, ja són 217 poblacions les que segellen la credencial.

D’altra banda, també es van impulsar importants treballs de millora i ampliació de continguts a la pàgina web de l’itinerari, cosa que es va traduir en més de mig milió de visitants únics el 2022 i es van posar en marxa altres actuacions d’interés com la campanya d’ús del salconduit amb la fabricació de 54.000 xapes que es van repartir entre els 547 punts de segellat de la ruta, el Concurso de Vídeos del Camino del Cid, que el 2022 va registrar un increment significatiu de participants respecte a l’any anterior, la celebració del Rally Mototurístico, el llançament d’una nova edició del Premio Álvar Fáñez, així com els treballs de promoció habituals: assistència a fires, fòrums professionals, edició de fullets, reportatges a mitjans, etc.

Al Consejo Rector hi han assistit els presidents de la Diputació Provincial de Terol i Castelló, Manuel Rando i Jose Martí respectivament, el vicepresident de la Diputació de Guadalajara, Rubén García, la diputada de Burgos, Raquel Contreras, el diputat de Sòria, Antonio Pardo, el diputat de Saragossa, José Carlos Tirado, la diputada de Castelló, Virginia Martí, el diputat de Turisme de València, Jordi Mayor juntament amb altres tècnics i membres de les vuit diputacions consorciades.

Directe