Les dos obres restaurades per la Diputació ja es poden visitar a la capella del Mucbe

Es tracta d’un penó-estendard de la Mare de Déu dels Desemparats i una pintura-paisatge

Les dos obres d’art recuperades pel Servei de Restauració de la Diputació de Castelló fa poc més d’un mes ja estan exposades a la capella del Mucbe. Les peces formaven part del patrimoni de la Casa del Marqués i van ser donades a l’Ajuntament pel seu actual propietari.

Es tracta d’un penó-estendard de la Mare de Déu dels Desemparats i una pintura-paisatge, tots dos datats entre els segles XVII i XVIII.

El procés de restauració s’ha allargat més de tres anys i ha aconseguit recuperar les dos peces, que es trobaven en un estat de conservació molt deficient.

La pintura de la Mare de Déu dels Desemparats és un oli sobre tela de 68 x 86 cm, superposat a una altra tela, que possiblement s’utilitzava a mode de penó. Es tracta d’una obra de temàtica religiosa de la qual es desconeix l’autoria, el títol, el valor que poguera tenir i la datació, tot i que al tractar-se d’un element decoratiu de la capella de la Casa del Marqués, podria pertànyer al segle XVIII.

Pel que fa a la pintura-paisatge, és un oli sobre llenç de 38,4 x 50,3 cm, en la qual es pot observar un paisatge neerlandès amb una església i un campanar, amb una façana d’estil gòtic. Tot i que la data exacta de la peça és desconeguda, podria tractar-se d’una pintura dels segles XVII-XVIII, coincidint amb l’època de reconstrucció de la Casa del Marqués.

Directe