El consorci Camino del Cid celebrarà a Morella el Consejo Rector

Aquest tindrà lloc el dimecres amb representants de les diputacions de Burgos, Soria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant

L’Ajuntament de Morella acollirà el dimecres 22 de març el Consejo Rector del consorci Camino del Cid. El consell és un òrgan de presa de decisions d’esta entitat integrada per les diputacions provincials de Burgos, Sòria, Guadalajara, Saragossa, Terol, Castelló, València i Alacant. Així, té l’objectiu la definició, dinamització i promoció turística del Camino del Cid, una ruta turística i cultural que travessa la península Ibèrica de nord-est a sud-est seguint les petjades literàries i històriques de Rodrigo Díaz de Vivar, el Cid Campeador. Prèvia a la reunió de Morella, es tindrà lloc una reunió tècnica a Olocau del Rei, en la qual s’abordaran els assumptes a aprovar en la jornada següent.

En el transcurs d’aquest encontre, al qual assistiran els representants de les diputacions de les vuit províncies per les quals transcorre l’itinerari, es farà un balanç de les actuacions realitzades durant l’any 2022. Aquest va estar protagonitzat pel 20 aniversari de la constitució del consorci, una commemoració que ha permés destacar el paper que han desenvolupat les vuit diputacions que el van fundar i que, dues dècades després, en segueixen formant part. Cal explicar que, Morella va participar en l’acte que es va celebrar a Burgos l’any passat.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “la col·laboració entre tots els territoris que formen part d’este consorci és molt important per a posar en valor la riquesa històrica i patrimonial que tenen els nostres pobles”. L’edil ha explicat que “les vuit diputacions es reuniran a Morella per analitzar i fer un balanç de les accions que es van portar a terme l’any passat” i ha afegit que “és necessari per a continuar avançant i promocionat esta ruta turística i cultural que abraça una gran part de la península”.

Morella en el
Camino del Cid

El Cid va estar a la zona de Morella en diverses ocasions. Primer en defensa dels interessos de la taifa de Saragossa i després pels seus propis. Les escasses dades impedeixen identificar els llocs exactes. Tot i això, el municipi està integrat en el Anillo de Morella, una ruta circular d’uns 100 quilòmetres de recorregut que concentra un vast patrimoni cultural, històric i mediambiental. Aquesta és una ruta destacada dins del camí i el converteix en una de les parades obligatòries del Camino del Cid.

També forma part de la Red de Sellado del Salvoconducto, la credencial dels viatgers i viatgeres que fan la ruta. Són nombroses les persones que passen per l’oficina de turisme per a segellar este passaport. Cal destacar que, el segell inclou la imatge de l’aqüeducte de Morella, una construcció hidràulica del segle XIV situat prop de la ciutat i que forma part del paisatge de Morella.

Directe