La Policia Local instal·la nous senyals de trànsit per fer els “Camins Escolars Segurs”

La finalitat és oferir unes rutes senyalitzades i adaptades per garantir un accés segur als centres educatius

La Policia Local instal·la nous senyals de trànsit per fer els “Camins Escolars Segurs”

Aquesta setmana la Policia Local ha iniciat la col·locació dels senyals de trànsit verticals i horitzontals de la iniciativa Camins Escolars Segurs. Recordem que a finals del curs passat es va realitzar un concurs de dibuix entre els set col·legis de la localitat per escollir el disseny dels itineraris per a cada centre educatiu, amb l’objectiu d’identificar-les amb el dibuix guanyador de cada escola, que s’ha integrat en els senyals de trànsit vertical.

Camins Escolars Segurs té com ha finalitat facilitar els desplaçaments segurs per itineraris assenyalats i adaptats a l’alumnat que cada dia acudeix a peu al seu centre escolar. Aquesta iniciativa va tenir el seu origen durant el passat curs escolar, gràcies a la implicació d’un professor d’educació física del col·legi públic Manuel Foguet i representants de les Associacions de Famílies d’Alumnes (AFA), mentre que per part de la Policia Local s’ha col·laborat en la materialització de la iniciativa.

L’alcalde, Guillem Alsina, ha indicat que “Camins Escolars Segurs pretén millorar la seguretat en els desplaçaments dels xiquets i xiquetes, al mateix temps que es fomenta la seua autonomia, així com promoure una mobilitat més sostenible”. Segons detallava en total s’ha fet la instal·lació de 35 senyals verticals de trànsit que marquen els camins segurs per a l’alumnat amb un color concret per a cada centre educatiu.

Des de la Policia Local insisteixen que el col·lectiu infantil és el més vulnerable, pel que fa referència a la seguretat viària, per aquests motius s’ha reforçat tota la senyalització vertical i horitzontal en els accessos als centres educatius.

Directe