Benicarló reivindica la igualtat de gènere en el Dia de la Dona

Benicarló ha commemorat el Dia de la Dona amb la lectura d’un manifest institucional i de diversos textos reivindicatius a càrrec de l’alumnat de diversos centres educatius i entitats de la ciutat. La jornada es completarà aquesta vesprada amb la representació d’una obra de teatre al Magatem de la Mar.

La commemoració del Dia de la Dona a Benicarló ha reunit representants institucionals, de la comunitat educativa i de la societat benicarlanda per a reivindicar la igualtat dels drets laborals i socials entre dones i homes. La lectura del manifest institucional ha anat a càrrec de l’alcaldessa, Xaro Miralles, la regidora de Serveis Socials i Polítiques Inclusives, Gemma Cerdá, el portaveu del PP, Juan Antonio Mañá, el portaveu de Ciudadanos, Benjamín Martí, i la portaveu de Compromís, Marta Escudero.

A través del manifest, l’alcaldessa ha reclamat «la necessitat d’ampliar l’atenció a les víctimes per tal d’avançar en la millora dels sistemes de detecció precoç i situar en el centre de totes les mesures els drets de les víctimes i el seu apoderament». Xaro Miralles ha convidat la ciutadania a sumar-se a participar en els actes organitzats per les diferents entitats socials amb motiu del 8M «així com aquelles iniciatives que reivindiquen la igualtat i combaten la violència contra les dones».

L’alumnat i el professorat del Centre Integrat Públic de Formació Professional (CIPFP), de l’IES Joan Coromines i del Col·legi La Salle han fet una crida per a l’eliminació de prejudicis sexistes i per l’educació en la igualtat i el respecte, i han exemplificat algunes de les situacions sexistes que ocorren diàriament.

A més, també han participat en l’acte les entitats Ateneu Maestrat, Cocemfe Maestrat i Fenòmens, que han denunciat les situacions doblement discriminatòries que viuen les dones que formen part de col·lectius vulnerables, com ara dones que pateixen una discapacitat o dones que son d’una raça o d’una ètnia concreta.

La programació al voltant del Dia de la Dona continuarà aquesta vesprada amb la representació de l’obra de teatre «Maldita Helema», de Teatro de Guardia, al Magatzem de la Mar, a partir de les 20.00 hores (entrada lliure).

Ja per a la setmana que ve, i per finalitzar la programació, el 13 de març Ateneu Maestrat ha programat la projecció de la pel·lícula ‘5 lobitos’, i organitzarà una tertúlia posterior al voltant de la maternitat, el tema central de la pel·lícula.

Directe