Morella acollirà les jornades formatives de música, dansa i art dramàtic del 28 al 31 de març

Estan dirigides al professorat amb ponències i tallers

Morella acollirà les jornades formatives de música, dansa i art dramàtic del 28 al 31 de març

L’Institut Superior d’Ensenyaments Artístics Superiors de la Comunitat Valenciana (ISEACV) celebrarà una nova edició de les jornades de música, dansa i art dramàtic a Morella des del 28 fins al 31 de març, com ha presentat avui a la Diputació de Castelló. Aquestes estan dirigides a la formació del professorat i tindrà la seu principal al Centre de Turisme (CdT) Morella-Els Ports situat a la Fàbrica Giner. Allí es realitzaran la majoria d’activitats d’estes jornades, encara que també hi haurà a l’ajuntament i al Teatre Municipal.

Este any, les jornades van dirigides al professorat de dansa, música i art dramàtic. La participació i interés ha sigut molt elevat, ja que són jornades en les quals, a més de les ponències i tallers programats, la convivència i l’intercanvi d’experiències entre el professorat dels sis centres superiors, tots ells públics, serveixen també per a generar sinergies d’investigació, metodològiques i creació de nous projectes intercentres.

La Conselleria d’Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital agraeix a la ciutat de Morella la seua acollida i la disposició mostrada per a ser la seu de la formació dels centres dependents de l’ISEACV. Igualment, mostra la seua satisfacció per les facilitats mostrades des de la Secretaria Autonòmica de Turisme per a celebrar-les al CdT. A més, Rhamsés Ripollés, alcalde de Morella, ha agraït que també se celebren actes al Teatre Municipal per a l’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana i de l’IES Els Ports, en els quals, a través d’un espectacle amé i didàctic, se’ls explicarà a l’alumnat els instruments d’orquestra. L’edil ha expressat que “és un plaer per a Morella acollir estes jornades per la repercussió econòmica que tenen, així com per ampliar l’oferta cultural que podrem disfrutar, especialment l’alumnat dels centres educatius”. Les ponències i tallers estan dissenyades des dels conservatoris i escoles superiors amb temàtiques molt diverses, però que abracen les tres disciplines artístiques i la realitat dels i les estudiants.

Cal destacar la taula de debat sobre la Ley de Enseñanzas Artísticas Superiores, la qual està en procés de consulta pública després d’aprovar-se l’avantprojecte de llei al Consell de Ministres recentment. La presència del Ministeri d’Educació i Formació Professional i el d’Universitats servirà perquè coneguen de primera mà la realitat de les ensenyances artístiques superiors i seguir amb el diàleg per a aconseguir una esperada llei que dignifique els estudis de grau universitari.

Directe