‘El Repte del Reciclatge’ visita Benicarló per a ensenyar a reciclar millor

S’han realitzat xarrades informatives en centres educatius i activitats al Mercat del Dimecres de la fruita i la verdura

L’equip del projecte ‘El Repte del Reciclatge’ s’ha desplaçat avui a Benicarló per a resoldre dubtes a la població sobre com reciclar correctament els envasos i recórrer els principals carrers i comerços de la ciutat per tal d’informar sobre la campanya de foment del reciclatge.

El regidor de Medi Ambient, Vicent Gimeno, ha recordat que «Benicarló competirà amb 11 municipis més de la província de Castelló i un de la província de València per convertir-se en la ciutat que més recicle». «Un repte —ha assenyalat el regidor— que es durà a terme durant els mesos d’abril i maig i per al qual s’haurà d’incrementar en un 10% el volum de residus dels contenidors grocs».

En aquest sentit, Vicent Gimeno ha destacat que «Benicarló és una ciutat que ja parteix d’uns nivells de reciclatge bastant elevats, així que, tot i que no serà fàcil incrementar un 10%, ho hem d’intentar» i ha animat la població a participar activament en el repte.

Vicent Gimeno ha subratllat la vessant solidària de la campanya recordant que els 6.000 euros del premi per al municipi guanyador aniran, en el cas de ser Benicarló, a l’associació de discapacitats intel·lectuals Els Fenòmens.

La d’avui ha sigut la primera de les jornades de sensibilització i conscienciació sobre la necessitat de reciclar més i millor.

Els pròxims 22 i 29 de març continuaran les activitats dinamitzadors amb xarrades informatives als centres educatius IES Ramón Cid i La Salle, on hi participaran més de 200 alumnes amb l’objectiu que aprenguen a reciclar correctament i en coneguen els beneficis per al medi ambient. També es realitzaran trobades informatives al Centre Ocupacional IVASS El Maestrat i a la Biblioteca Manel Garcia Grau per a les associacions amb discapacitat Ateneu, Fenòmens i Afanias.

Directe