Morella s’ompli de color amb el Carnestoltes 2023

Una festa que no s'havia celebrat al 100% des de 2020

El Carnestoltes de Morella és una de les festes marcades al calendari hivernal d’esta zona per a omplir de colorit els carrers de la ciutat. L’edició de 2023 és molt especial per recuperar tots els actes tradicionals, els quals han començat per la vesprada amb la desfilada infantil de disfresses. Les xiquetes i xiquets s’han concentrat a la Plaça Colom per a iniciar la cercavila fins a l’Espai Firal amb molta participació. Allí han comptat amb inflables, prima i xocolate.

Aquest carnestoltes infantil deixa pas a la desfilada de disfresses general, la qual ixdes de Sant Miquel amb l’ambient de la xaranga i la Perkutada. Són u nes 2.000 persones les que participen en la festa multitudinària i divertida. Cal recordar que es tracta d’un Carnestoltes obert a la participació de totes i tots, per la qual cosa junta a morellanes, morellans i visitants, i s’ha convertit en un atractiu turístic més de la ciutat. A més, ha suposat el retorn dels carnestoltes de sempre, després haver tingut que suspendre’s o fer-se amb un format reduït durant el 2021 i 2022.

La regidora de festes, Rocío Querol, ha destacat que “Carnestoltes a Morella és una festa amb molta participació i ambient al carrer”. L’edil ha explicat que “les xiquetes i xiquets han comptat amb activitats durant la vesprada amb inflables, xocolate i prima a l’Espai Firal” i volgut “agrair la implicació d’ASETMICO i l’Aplec dels Ports per col·laborar en esta festa tan especial”.

El Carnestoltes de Morella és una festa que concentra a centenars de persones als carrers de la ciutat. Les últimes edicions van congregar a més de 2.000 persones durant la desfilada de disfresses.

Directe