Diputació i Generalitat han enviat ajuda humanitària a Ucraïna per valor de 800.000 euros

Aquests dies es compleix el primer any de la invasió russa

La Diputació de Castelló, en coordinació amb la Generalitat Valenciana, ha tramés ajuda humanitària a Ucraïna per valor de 800.000 euros en l’últim any en què s’ha prolongat el conflicte bèl·lic per la invasió de Rússia al poble ucraïnés. L’import correspon a les aportacions realitzades així com als diferents enviaments que s’han realitzat durant aquest any.

El president de la Diputació de Castelló, José Martí, ha agraït als ajuntaments, entitats socials, parc mòbil, voluntaris de Protecció Civil, professionals, empreses i particulars la col·laboració prestada i ha declarat estar «molt satisfet» per la labor que s’està fet. Així mateix, Martí ha instat a «continuar demostrant la nostra capacitat d’empatia i solidaritat».

Així mateix, el president ha manifestat que aquesta ajuda “és necessària i urgent davant la vulneració dels drets i de les llibertats que estan vivint a Ucraïna a causa de la invasió russa, que s’han vist immersos en una greu crisi humanitària que necessita la nostra col·laboració i empatia’’.

Finalment, Martí ha valorat “la gran resposta de la societat castellonenca per a ajudar a aquelles persones que més estan patint en aquests moments”.

Per la seua part, la directora general de Coordinació del Diàleg Social de la Generalitat, Zulima Pérez, ha recordat que “des de la Generalitat, obrim tres magatzems logístics i amb l’ajuda de la FVMP, en col·laboració amb altres institucions com la Diputació de Castelló, la Confederació Empresarial i la participació dels ciutadans i ciutadanes d’aquesta Comunitat, hem pogut enviar més de cent tones de material humanitari”.

Zulima Pérez ha assenyalat que “un any després d’iniciar-se la guerra cal remarcar la gran solidaritat que ha demostrat la societat valenciana, tant per a acollir a les persones refugiades que han arribat ací com també en la resposta a aquesta recollida de material humanitari”.

Balanç

Des de l’inici del conflicte bèl·lic a Ucraïna, la Diputació de Castelló va habilitar el cotxeró provincial com a punt de recollida de material humanitari, així com per a l’enviament d’aquest material, tant al mateix país com als refugiats que arribaven a la província a través de diferents associacions. Per a aquesta comesa, la Diputació de Castelló ha dotat al parc mòbil de més mitjans i personal.

Durant aquest període s’han realitzat infinitat d’aportacions, tant de particulars com associacions, empreses i ajuntaments. En concret, s’han gestionat l’enviament de 72.000 quilos d’aliments, 70.000 quilos de roba i tèxtils, 34.000 quilos de material higiènic, 8.000 litres d’aigua, 5.000 quilos de material per a refugiats i 900 quilos de material ortopèdic. A més, s’han fet enviaments amb material quirúrgic, màscares i material per a bebés.

Directe