Concentració a Morella amb motiu del primer any de guerra a Ucraïna

El Consell de Cooperació convoca la protesta amb la presència de famílies acollides al poble

Una de les concentracions contra la invasió, l'1 de maig de 2022

El Consell de Cooperació i Solidaritat de Morella ha convocat esta vesprada una concentració amb motiu del primer any de guerra a Ucraïna i en repulsa d’aquesta. La protesta tindrà lloc a les 20.00 hores a la plaça de l’ajuntament i on membres del consell faran els parlaments, junt amb l’alcalde, Rhamsés Ripollés, que llegirà un text escrit per Kateryna Skrypko des d’Ucraïna. Kateryna va estar uns mesos al poble i va haver de tornar amb els seus fills. A més, es guardaran cinc minuts de silenci per a recordar a les víctimes d’esta guerra com en la convocatòria de la Federació Espanyola de Municipis i Províncies. També per les que han causat els terratrèmols de Turquia i Síria de les últimes setmanes.

La regidora de Cooperació, Malú Blasco, ha destacat que “a Morella hem mostrat el rebuig a esta guerra des del principi amb concentracions constants durant este any” i ha afegit que “també som ciutat d’acollida de persones refugiades”. L’edil ha explicat que “des del consell s’han realitzat diferents accions de suport amb recollida i enviament de material humanitari i donacions econòmiques que ajuden a les famílies que pateixen la guerra”. Finalment, ha volgut “agrair a les veïnes i veïns la seua solidaritat en totes les causes que s’impulsen des del consell, les quals tenen una gran acollida i participació per a intentar aconseguir un món millor per a totes i tots”.

Cal recordar que, la plaça de l’ajuntament ha acollit concentracions i protestes contra la guerra d’Ucraïna de manera constant. Així, durant les primeres setmanes es van convocar de manera setmanal i, amb el pas del temps, es fa mensualment. Aquestes també han comptat amb les diverses famílies ucraïneses acollides al municipi. A més, també es va portar a terme una campanya de recollida de material humanitari i donacions econòmiques junt amb les ONG Creu Roja, Cáritas, ACNUR i Delwende.

Directe