“L’aqueducte de Morella” es pot visitar a Castelló

L'exposició, que inclou realitat virtual, s'ha muntat al col·legi d'arquitectes

Després d’estar a disposició dels veïns de Morella, l’exposició que detalla tot el treball realitzat en la redacció del Pla Director de l’aqüeducte de Santa Llúcia, una obra que ha revelat molta informació nova al voltant de la construcció que portava aigua des de la font de Vinatxos fins al nucli urbà de la ciutat, ha viatjat fins a Castelló per a ser muntada al col·legi d’arquitectes de la ciutat.

Durant l’any 2019, l’empresa Virtuarch Studio va realitzar l’estudi per a conéixer tota la construcció, tant les parts que segueixen en peu com aquelles que pràcticament han desaparegut. A partir d’aquesta informació, va nàixer l’exposició.

Pepe Hernández és arquitecte a Virtuarch Studio

Per a la creació de la mostra, Comunicacions dels Ports ha col·laborat amb la part visual de la mateixa, mostrant el recorregut del flux d’aigua i realitzant tomes de caràcter artístic.

La base d’aquesta mostra és la fotogrametria, una tècnica que empra la informació de diversos tipus de fotografies d’un objecte per a crear una imatge tridimensional d’alta qualitat.

A Virtuarch Studio ja s’han fet projectes de divulgació emprant les darreres tecnologies disponibles per a representar de forma senzilla el seu treball.

Després del seu cicle d’exhibició a Morella, aquesta mostra es pot visitar en horari d’oficina al Col·legi d’Arquitectura de Castelló fins al 17 de març.

Directe