L’Anunci ja té 1000 participants inscrits en 30 carrosses

El termini per a apuntar-se a participar encara està obert fins a final del mes de febrer

Ben entrat el mes de febrer de 2023, Morella respira l’ambient de l’Anunci on moltes colles ja han començat els treballs de construcció de les carrosses. Aquestes han d’estar llestes per a la batalla de confeti del diumenge 27 d’agost. És per això que, des de l’Ajuntament de Morella s’ha habilitat un formulari d’inscripció i un correu electrònic i facilitar l’organització d’esta festa tan important i participativa. El termini per a inscriure’s està obert fins al final d’aquest mes de febrer. Actualment, hi ha apuntades 30 carrosses amb 1.000 persones participants i està previst convocar una reunió durant el mes de març.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat “des que vam obrir les inscripcions de les carrosses de l’anunci, ja s’han inscrit unes 30” i ha afegit que “volem convocar-les a una reunió durant el mes de març, de manera que recordem que les inscripcions estan obertes fins a final d’este mes”. L’edil ha explicat que “tant a través del formulari com al mail anuncimorella@gmail.com ens han arribat propostes sobre l’Anunci i també volem fer una reunió per a posar-ho en comú i que totes i tots siguen partícips en l’organització de la festa”. Finalment, ha volgut “animar a totes i tots vindre a Morella per a celebrar i disfrutar de l’Anunci per a iniciar un any molt especial fins al 55 Sexenni”.

Cal recordar que, l’Anunci es celebra cada sis anys, l’any anterior al Sexenni. Aquestes dues festes no s’entenen l’una sense l’altra i comparteixen les distincions de Manifestació Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial, Festa d’Interés Turístic Nacional i Bé d’Interés Cultural Immaterial. L’Anunci tindrà lloc el diumenge 27 d’agost amb una gran festa de disfresses i carrosses que inundarà la ciutat de confeti. Aquest consisteix en, com el seu nom indica, anunciar l’arribada d’un nou any sexennal a Morella amb el pregó. La celebració destaca per ser una guerra de confeti on es llancen 60 tones de paper de colors i participen 1.500 persones amb 40 carrosses, fabricades de manera artesanal.

Directe