Vinaròs bat rècords de participació i d’espectadors en el seu Carnaval

Enguany es va superar en miler i mig la de l’atípic carnaval anterior

Vinaròs bat rècords de participació i d’espectadors en el seu Carnaval
Fotos: Aparicio

La primera gran cavalcada de la 41a edició del Carnaval de Vinaròs, va treure a desfilar disfressats cinc mil dos cents dels mes de sis mil vinarossencs integrants de les 31 comparses i davant una multitud de veïns d’aquesta ciutat i de poblacions, algunes molt llunyanes, arribats en viatges organitzats en autobusos i tot amb una meteorologia excel·lent.

La participació va superar en miler i mig la de l’atípic carnaval anterior, amb una seixantena de carrosses o artefactes mòbils. 30 reines i 1 rei adults van desfilar sobre les carrosses, juntament amb 22 reines i 3 reis infantils. Sa Majestat Carnestoltes va ser la capçalera de la desfilada, encara que al ser en circuit tancat, no tenia un principi o final i es va perllongar per 3 hores.

Especialment lluïdes van ser les comparses amb aniversari significatiu perquè van treure al carrer també vestits anteriors. Van sobresortir així mateix les comparses més grans, com la més nombrosa “Tot a orri” (que compleix 35 anys) amb 750 socis, dels quals van desfilar 660, seguida de “No en volem cap”, amb 732 associats, “Ja hi som” , amb més de 600 persones i “Tot dins d’un got”, amb més de 500 persones. La més antiga és “La Colla”, que compleix 40 anys en aquesta edició.

El recorregut va ser pels carrers Sant Francesc, plaça Jovellar, carrer San Cristóbal, plaça Tres Reyes, carrer Pont, avinguda Llibertat i carrer Pablo Ruiz Picasso, ampliant-lo respecte al Carnaval 2022, per donar cabuda als 5.200 comparseres i comparsers disfressats participants. Al tram del carrer Soro en Pablo Ruiz Picasso va estar ubicat el “Sambòdrom”, amb equips especials de so i llum i mil places per a espectadors en grades, amb les entrades esgotades des de molts dies enrere. Davant de tanta demanda, es van instal·lar a més quasi mil cadires als voltants.

Entre les autoritats que van presenciar la desfilada es trobaven la consellera d’Innovació, Josefina Antonia Bueno, la vicepresidenta primera de les Corts Valencianes, Maria José Salvador, el secretari autonòmic de turisme, Francesc Colomer, la directora territorial de Presidència de la Generalitat a Castelló, Eva Redondo i la diputada de Cultura Ruth Sanz. No hi van faltar alcaldes i alcaldesses de poblacions com Sant Mateu, Rossell, Cervera del Mestre, Benicarló, Càlig, Sant Jordi, Traiguera, Sant Rafel del Riu, La Jana i Alcanar.

Veïns i visitants de molt diverses procedències van omplir per complet el recinte de casetes després de la desfilada, com ja havia passat durant la nit del pijama i la nit boja.

Directe