S’està reparant la cabana neolítica del Museu de la Valltorta

Un espai que es fa servir preferentment per a fer els tallers didàctics amb l’alumnat

S’està reparant la cabana neolítica del Museu de la Valltorta

La Conselleria d’Educació, Cultura i Esport ha començat les obres de reparació de la cabana neolítica gràcies a un contracte menor. La cabana està darrera del museu de la Valltorta i s’utilitza preferentment per a fer els tallers didàctics amb l’alumnat. La previsió és que les obres estiguen acabades a Pasqua, per tant durant aquest curs escolar els tallers didàctics amb l’alumnat es fan en l’espai cafeteria del museu fins que puguin retornar a la cabana. També està previst fer més visible l’espai per als visitants del museu.

El sostre i la porta de la cabana, els dos revestits de bruc, s’havien deteriorat moltíssim degut al contacte amb el sol, el vent i la pluja. La reparació consisteix bàsicament en canviar els suports de la cabana que presentaven problemes de corca al igual que el puntal travesser i fer de nou el revestiment de la porta i el sostre. Els suports es posen de ginebre, com s’ha pogut comprovar els d’aquest tipus de fusta no presenten cap problema al contrari que els de carrasca.

Cal dir que des de la seua construcció no s’havia realitzat cap reparació en la cabana i aquesta és una de les accions dutes a terme per la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport dins de l’objectiu d’adequar tots els espais del museu de la Valltorta.

Directe