Morella acull les seues primeres jornades de menstruació i salut

El grup de dones proposa conèixer més al voltant d'aquestes etapes del cicle vital que totes les dones viuen

Les Sales Gòtiques de l’Ajuntament de Morella han sigut l’escenari escollit per a albergar les jornades de menstruació i salut femenina, organitzades pel grup de dones de Morella, en vista de la comanda que s’ha generat per l’exit que va tenir una proposta similar a La Mata. L’objectiu era donar visibilitat a la menstruació i la menopausa i tractar aquests temes en comunitat i amb l’ajuda de professionals del sector. Així, s’han programat diverses activitats per a oferir perspectives complementàries als diferents assumptes.

La jornada del divendres va estar dedicada a la inauguració del cicle i va comptar amb un taller d’Inside dance, una iniciativa que pretén reconnectar el cos amb els records que genera. Aquest tipus d’activitats estan pensades per a tota mena de dones i fins i tot pot ajudar a aquelles que tenen un període més complicat.

La menopausa també ha tingut un important paper en aquestes jornades, en les que s’ha volgut desterrar aquelles idees negatives associades a aquesta etapa del cicle vital de les dones. Com també en la menstruació, cada menopausa és diferent i cada dona ho viu de forma diferent. L’objectiu és acabar amb els estigmes i tractar-la com una fase més de la vida. En la xarrada també s’ha posat en valor la importància dels espais destinats a tractar aquestes qüestions.
Les jornades de la menstruació i la menopausa han despertat l’interès de les dones de Morella, que han participat activament en les propostes i activitats.

Estel.la Buenaventura és membre del Grup de dones de Morella

Aquesta ha sigut una iniciativa que segur que tindrà ressò en altres propostes per al futur.

Directe