Es compleixen 784 anys de la Carta Pobla de Vilafranca

Aquests son els origens del poble que després es va traslladar a la ubicació actual

Vilafranca, en una imatge d'arxiu

Avui, 9 de febrer, es commemora el 784 aniversari de la Carta Pobla de Vilafranca entregada per Blasc d’Alagó al Riu de les Truites, poblat situat a la Pobla del Bellestar, just al mateix límit amb Aragó. Aquests són els origens del poble que després es va traslladar a la ubicació actual. Amb motiu del 775 Aniversari de Vilafranca, l’Ajuntament va institucionalitzar la celebració de l’aniversari amb el lliurament de la medalla de la Vila, màxima distinció del municipi i del Premi d’Investigació Explorador Andrés.

Aquest acte oficial en la edició de 2023 es durà a terme el pròxim dissabte 18 de febrer, rebent la Medalla de la Vila l’Associació de Pensionistes i Jubilats ‘Francolí’, entitat que compta amb 400 socis i que va ser fundada al novembre de l’any 1980. Aquest premi reconeix el seu paper actiu en la dinamització de la vida dels pensionistes i jubilats.

Una mostra són ‘Les Jornades de la Gent Gran’, que suposen una setmana d’activitat cultural per a tots els socis. Un acte que tradicionalment es celebrava en les seues primeres edicions a les Sales Gòtiques de l’Ajuntament i que amb la pandèmia es traslladava a la Sala Carles Pons de la Casa de Cultura, on tindrà lloc també l’edició d’enguany.

Directe