Resultats molt positius de l’oficina Xaloc de vivenda de Morella

El director general Marc Aparisi ha visitat aquest servei

El director general de Coordinació Institucional de la Vicepresidència Segona i Conselleria d’Habitatge i Arquitectura Bioclimàtica, Marc Aparisi, ha visitat avui l’oficina de la Xarxa d’Administracións Locals i Comarcals d’Habitatge (Xaloc) de Morella. Així, junt amb l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Manteniment i Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, ha conegut el servei que es presta a la ciutat i els diferents projectes que es desenvolupen actualment com són el Pla Conviure amb la rehabilitació de l’Edifici Colomer Zurita, el qual han visitat també, i Recuperem Llars amb la compra i rehabilitació d’habitatges per a lloguer social, sobre el qual, farà efectiva la compra d’una vivenda a Morella i la seua rehabilitació, junt amb un edifici de propietat municipal a La Pobleta.

A més, han mantingut una reunió per a tractar la problemàtica de la falta de vivenda a Morella i tota la comarca dels Ports. Així, han plantejat iniciatives a desenvolupar al barri de l’Hostal Nou, així com a les pedanies com la casa de La Pobleta i altres edificis a Ortells. També han mostrat la intenció de continuar amb el treball fet fins ara, ja que Morella és un referent en l’impuls de la rehabilitació i la millora urbana.

Rhamsés ha destacat que “tot el treball que fan des de l’oficina de vivenda amb l’obtenció d’ajudes i l’assessorament a les veïnes i veïns de la ciutat en diferents qüestions”. L’edil ha volgut “agrair la visita per a conéixer el funcionament de l’oficina de primera mà amb totes les consultes que reben i les característiques particulars de Morella en matèria d’habitatge”. Rhamsés ha afegit que “ara tenim en marxa diferents projectes on la conselleria dona suport amb diferents ajudes com el Pla de Barris o el Pla Conviure amb els quals s’actua en la rehabilitació dels espais de l’edifici Colomer Zurita, per posar un exemple”.

D’altra banda, el director general ha remarcat que “les polítiques d’habitatge no podien ser possibles sense la implicació dels municipis i hem tret moltes subvencions que ajuden a complir els objectius de rehabilitació de nucli històric o de consecució de més parc públic”. “També tenim clar que calia crear les estructures administratives necessàries per a donar suport a estes polítiques com és el cas de les oficines Xaloc” ha explicat.

L’oficina Xaloc de vivenda de Morella dóna diferents serveis. Pel que fa a la finestreta única, destaquen les 86 consultes d’informació i assessorament a tècnics d’ajuntaments i mancomunitats de la comarca i les 329 de Morella Lloguer amb la gestió de la base de dades dels habitatges destinats a lloguer. El tràmit i gestió d’ajudes també es presta des d’aquesta oficina i han arribat 167 consultes sobre l’IEECV i 225 consultes de rehabilitació de vivendes.

Cal recordar que també es fa una gestió de l’hàbitat amb la gestió i manteniment del parc d’habitatges amb finalitats socials on el consistori ha adquirit dues vivendes i ha previst comprar-ne més. També s’encarrega de la protecció de la tinença de l’habitatge, la rehabilitació i eficiència energètica, així com és observatori local d’habitatge per a la informació i anàlisi de la situació actual.

Directe