Ares inverteix 10.000 euros en la reparació dels murs de pedra en sec del Barranc dels Molins

Prové d'una ajuda de la Conselleria de Cultura

Ares inverteix 10.000 euros en la reparació dels murs de pedra en sec del Barranc dels Molins

Els murs de pedra en sec presents en l’entorn pròxim del Barranc dels Molins d’Ares del Maestrat han estat reparats després d’una intervenció valorada en 10.000 euros. La inversió realitzada prové d’una ajuda de la Conselleria d’Educació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana.

El seu estat anterior precisava d’una actuació que fixara les parets i evitara l’ensulsiada total de les construccions, danyades i caigudes pel pas del temps, les inclemències meteorològiques i el creixement de la vegetació en la zona.

Els murs de pedra en sec són construccions habituals en els camps i muntanyes d’Ares del Maestrat, utilitzats i construïts en aquesta tècnica des de fa centenars d’anys.

De fet, la pedra en sec és considerada com a Patrimoni Cultural Immaterial per la UNESCO. Per això, la intervenció realitzada ha tractat de recompondre i respectar un dels elements patrimonials més representatius tant d’Ares com del paratge natural pròxim al Barranc dels Molins.

Directe