Els majors del Centre de Dia aprenen a fer sabó amb oli usat

Educadors ambientals de Diputació han impartit una jornada formativa al voltant de la gestió de residus

La jornada de dimarts ha estat plena d’activitat per als usuaris del Centre de Dia, ja que han rebut la visita d’educadors ambientals de la Diputació de Castelló, assignats a divulgar i assessorar en la gestió de residus en les localitats de menys de 5000 habitants.

En primer lloc, s’ha realitzat una conferència al voltant de la correcta gestió de residus i com emprar les ferramentes de reciclatge de les que disposa Morella, com són l’Ecoparc, serveis de recollida o els diferents contenidors. Com a exemple pràctic, ha tingut lloc un taller per a crear sabó a base d’oli usat, un producte que tots generem i que té un gran impacte contaminant.

La fabricació de sabó és un procés senzill, però cal parar compte en algun dels passos a l’hora de fabricar el líquid que deixarem en motlles. Després, cal deixar-lo reposar per a poder emprar-lo sense perill de sofrir reaccions per part dels productes químics que s’empren en el procés. Aquesta pràctica era molt més comú fa anys, i molts usuaris del Centre de Dia recorden fer-ho a casa, així que tot el procés els ha sigut familiar.

Els educadors ambientals de la Diputació de Castelló ofereixen els seus serveis a pobles de menys de 5000 habitants per a divulgar al voltant de la correcta gestió dels residus.

Marina Cordero és educadora ambiental

Els usuaris del centre de dia han participat activament en el taller, oferint uns quants consells per a millorar el procés.

Directe