El Mucbe exposa els nous treballs de l’artista Lluís Ribas

L’exposició ‘Tornar a l’ànima’ suposa una nova etapa en el pintor del Masnou i es pot visitar fins al 26 de març

El Mucbe acull una nova exposició de Lluís Ribas, artista veterà amb més de 40 anys de carrera que, quasi dos anys després d’inaugurar la mostra ‘Icones del segle XX’, torna a Benicarló per mostrar el resultat del nou camí que ha emprés en la seua dilatada trajectòria.

‘Tornar a l’ànima’ és una mostra amb pintures i dibuixos de gran format que mostra tot el que l’artista ha desenvolupat durant els últims anys, sobretot durant el temps de pandèmia. Es tracta d’una pintura eminentment figurativa, on s’hi poden observar tot tipus d’objectes, fruites, paisatges o aliments amb grans dosis d’hiperrealisme. Figures totes elles ben delimitades, amb el traç ferm i segur de sempre, on el realisme aparent no ho és tant, ja que en el fons hi ha una reinterpretació de la realitat aparent.

A la mostra, que es podrà veure fins al 26 de març, hi predominen els retrats, una constant en la seua trajectòria artística, i els motius naturals.

Lluís Ribas va nàixer a Masnou el 1949, i als 9 anys va entrar al món de la pintura. Més tard va estudiar a l’escola Massana de Barcelona. Durant el període 1969-1974 va dirigir fotonovel·les, va treballar com a il·lustrador i va realitzar reportatges fotogràfics en una agència artística internacional. Des de 1975 es dedica exclusivament a la pintura, que l’ha dut a presentar 135 exposicions individuals, a participar en nombroses col·lectives i a diverses fires d’art nacionals i internacionals.

L’any 1995 va inaugurar la seua pròpia galeria d’art a Sant Cugat del Vallès, l’Espai Lluís Ribas, on ha creat un club d’amics de l’art amb diverses activitats culturals i on es pot admirar la seua obra. Durant 20 anys ha exposat regularment als Estats Units, a la prestigiosa firma Wally Findlay Galleries. A més, ha publicat 15 llibres sobre la seua obra.

Directe