El Maio de Sant Antoni ja espera el foc a Castellfort

L'encesa de la barraca té lloc aquest cap de setmana

El Maio de Sant Antoni ja espera el foc a Castellfort

Castellfort ja té preparada la festa de Sant Antoni per al cap de setmana que ve. El passat dissabte es va obtindre el gran Maio sobre el que es construirà la barraca que es cremarà per retre honors al Sant. Tal i com es fa any rere any, voluntaris i voluntàries de Castellfort, junt a la Majoralia de Sant Antoni, van eixir a la muntanya per a obtindre malea, arbusts que es cremaran a la foguera, i el gran Maio, que va ser arrossegat pels carrers del poble fins la plaça Major.

Per la vesprada, veïns i veïnes van preparar els tradicionals pastissos farcits de confitura de carabassa, típics a la localitat en aquesta època hivernal.

El dissabte 14 serà quan el foc omplirà de llum i espurnes Castellfort. Una estampa que començarà a preparar-se pel matí amb el muntatge de la barraca a la plaça Major. Per la vesprada es farà l’arrossegament de troncs amb l’ajuda de cavalls per deixar tota la barraca preparada per ser cremada. Els animals es beneiran a la plaça, just abans del repartiment de pastissos i de la cremà final de la monumental barraca.

Directe