Melcior, Gaspar i Baltasar visiten Herbers just abans de tornar cap a l’Orient

La cavalcada dels reis d'Orient se celebrava en un dia de retard per la manca de xiquets i xiquetes el dia 5

A les set de la vesprada entraven els reis Mags d’Orient a Herbers el divendres 6 de gener. Després d’una llarga nit de treball ses majestats Melcior, Gaspar i Baltasar encara tenien una última missió, portar els regals als xiquets i xiquetes d’Herbers.

Un dia després de l’habitual els reis mags emprenien el seu camí cap a Herbers per a portar els regals als xiquets i xiquetes del poble que durant tot l’any s’han portat bé. Una desfilada que ha canviat en el temps, ja que abans arribaven en matxos i ara ho fan en cotxe i que se celebra un poc més tard. I és que des que va tancar l’escola quasi no hi ha xiquets i xiquetes al poble, per això els reis Melcior, Gaspar i Baltasar van decidir fa uns anys visitar primer les ciutats i pobles més grans i repartir els regals a Herbers uns dies més tard, quan més xiquets, amb segona residència, hi ha al poble perquè així ells també puguen rebre els seus regals. Així, a la seua arribada, els reis, com de costum van entrar a l’església del poble. Allí menuts i grans van rebre’ls amb nadales populars.

Després van recórrer tots els carrers del poble per repartir els regals. Una cavalcada diferent, però on no han faltat les cares d’alegria, els somriures i il·lusió per veure els reis mags. I encara que han d’esperar una mica més la seua arribada els reis no es perden cap detall ni tampoc es deixen cap regal per repartir. Un cop repartits tots els regals Melcior, Gaspar i Baltasar es van acomiadar dels més menuts i van emprendre un llarg camí per començar a preparar ja els regals de l’any vinent.

Directe