Els Reixos arriben a Morella aquesta vesprada

Els patges reials pujaran pels balcons per a entregar els regals durant el recorregut i els Reis els donaran a la Basílica Arxiprestal

Ho va anunciar ahir el gran camarlenc: Ses majestats els Reis d’Orient arribaran a Morella aquesta vesprada amb una comitiva de 200 persones. Així, està previst que Melcior, Gaspar i Baltasar entren pel portal de Sant Miquel a les 19.00 hores i inicien la cavalcada, la qual recupera el seu format tradicional fins a la Basílica Arxiprestal. Una novetat d’aquest any serà l’entrada a l’església per la porta dels Apòstols. A més, els Reis faran una parada a l’ajuntament, on els rebran les autoritats municipals i es dirigiran a les morellanes i morellans des del balcó consistorial.

L’entrada dels Reixos a Morella és espectacular, a més de ser històrica a la Comunitat Valenciana. Quan Melcior, Gaspar i Baltasar travessen la porta de Sant Miquel, un esclat de colors; música i llums es combina per a posar els pèls de punta a qui ixen a rebre’ls. Es tracta d’un acte envoltat de màgia on també es veuen patges baixant per les majestuoses torres. La cavalcada recorre els principals carrers del poble, pels quals es reparteixen regals pels balcons fins a arribar a la Basílica Arxiprestal. En aquesta, ses majestats donen la resta de paquets.

La regidora de tradicions, Malú Blasco, ha destacat que “ens alegra recuperar la cavalcada en el seu format tradicional després dels últims anys marcats per la situació sanitària i les restriccions provocades per la COVID-19”. L’edil ha explicat que “és un dia molt especial, sobretot per a les xiquetes i xiquets, quan es combinen els focs artificials, la música i les llums perquè l’entrada de Melcior, Gaspar i Baltasar siga espectacular”. Finalment, Malú ha aprofitat per a “animar i convidar a totes i tots a participar en la cavalcada i acompanyar als Reixos des de Sant Miquel fins a l’església”.

Caramels sense
gluten

Aquest any la cavalcada dels Reixos de Morella comptarà amb el 100% dels caramels sense gluten. Estos ja estaven presents en edicions anteriors, encara que combinats amb els més tradicionals.

Directe