Els centres de salut rurals de Castelló estrenen nou vehicles tot terreny per a les atencions a domicili

La nova flota entra en funcionament durant la primera setmana de gener amb una inversió pròxima als 300.000 euros

La Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública ha posat a la disposició dels centres de salut rurals dels Departaments de Castelló i Vinaròs un total de 9 vehicles tot terreny per a cobrir les atencions domiciliàries de la seva població.

Així, des d’aquest mateix mes de gener entra en funcionament la nova flota automobilística 4×4 que ha suposat una inversió de 299.475 euros i que estaran disponibles en els Punts d’Atenció Continuada-Urgències 24 hores de les zones de salut de Forcall, Morella, Sant Mateu i Traiguera, pertanyents al Departament de Salut de Vinaròs, i de Atzeneta, Albocàsser, Llucena, Villahermosa i Vilafranca, del Departament de Salut de Castelló.

Envelliment i
dispersió de la població

L’envelliment de la població en les zones rurals ha comportat un augment de la dependència i de la pèrdua de mobilitat d’aquest col·lectiu de pacients, per la qual cosa els nous vehicles tot terreny donaran resposta a l’increment d’atencions a domicili que cobreixen els equips sanitaris de les zones rurals, on existeix també una dispersió de la població i l’aparició de condicions meteorològiques adverses en les èpoques d’hivern.

Cadascun d’aquests automòbils estarà localitzat en els centres de salut capçalera de cadascuna de les zones bàsiques de salut de l’interior, per la qual cosa donaran servei a tots els municipis d’aquestes comarques.

L’adquisició d’aquesta flota se suma a una primera fase de compra de vehicles que es va realitzar durant l’any 2018 amb un total d’altres 109 turismes destinats a diferents departaments de salut de la Comunitat Valenciana.

Directe