Els hospitals de Castelló ofereixen menús especials a les persones ingressades durant les festes nadalenques

No faltaran les postres especials i assortiments nadalencs

Els hospitals públics de la Comunitat Valenciana serviran aquest Nadal, com en anys anteriors, menús especials en els quals seran presents plats típics d’aquestes festes, com el tradicional bullit nadalenc, cremes, arrossos, i no faltaran les postres especials i assortiments nadalencs.

Cada hospital ha elaborat un menú especial, basat en plats típics de les festes nadalenques, que se serviran a les persones que hagin de romandre ingressades en Nit de Nadal, Nadal, Nit de cap d’any, Any Nou i el dia de Reis, els dies més assenyalats. L’objectiu últim és tractar de fer més amè l’ingrés hospitalari.

A més, els menús s’han elaborat seguint les pautes nutricionals i tenint en compte les necessitats mèdiques de cada pacient, per a preservar la dieta més adequada per a la seva correcta recuperació. Es tracta d’una mesura més dins del Pla d’Humanització que desenvolupa la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

A l’Hospital de Vinaròs, el sopar de Nit de Nadal començarà amb un amanida tropical, seguida de crema d’espàrrecs i bacallà amb ceba caramel·litzada i pastanaga, per a acabar amb pinya en el seu suc. El menjar de Nadal consistirà en croquetes artesanes de bullit amb pernil ibèric, sopa de galets, llom rostit amb patata fornera i pastís de Sant Marcos.

En el sopar de Nit de cap d’any se servirà amanida de marisc, crema parmentier i rap en salsa verda i cloïsses. Per a postres, pastís selva negra i el raïm de la sort. El menjar d’Any Nou constarà de croquetes de l’àvia amb coulís a la biscaina, sopa castellana amb ou escalfat, rellom de porc al vi negre amb puré de patata i flam d’ou.

Finalment, el menjar de Reis començarà amb amanida valenciana i crema d’espàrrecs, per a seguir amb pollastre amb salsa de prunes i pastanaga, i macedònia de fruites per a postres.

A més, en tots els menús d’aquests dies especials a l’Hospital de Vinaròs s’oferirà assortit de dolços nadalencs.

Directe