Compromís portarà a Madrid el rebuig a les noves MAT dels Ports autoritzades avui pel Govern Central

Preveu impulsar 22 parcs eòlics a Terol amb línies que afectarien a Morella, Cinctorres o Portell

Vicent Marzà, en una imatge d'arxiu


«Compromís portarà a totes les institucions, a les Corts, a Madrid i on faci falta el rebuig a les noves de Molt Alta Tensió als Ports». Així ho ha manifestat avui el portaveu adjunt de Compromís en les Corts Valencianes Vicent Marzà, després de publicar-se avui en el Butlletí Oficial de l’Estat la Declaració Ambiental del Projecte Clúster del Maestrazgo, que preveu impulsar 22 parcs eòlics a la província de Terol i que pretén implementar línies d’evacuació de molt alta tensió pels municipis de l’interior de Castelló.

Aquesta publicació en el BOE i tota la tramitació prèvia constata, segons Marzà, que “les grans multinacionals i el Govern de l’Estat veuen les comarques, els territoris i els pobles de l’interior com una terra d’extracció i no estan treballant en un canvi d’energies renovables que sigui equilibrat territorialment el conjunt del nostre territori”. Alguns detalls, com la ‘absència’ del municipi de Cinctorres -un dels més afectats pel traçat A de la línia elèctrica d’evacuació que travessaria el seu terme municipal- del mapa de la pàgina 3 que apareix en la Declaració Ambiental constaten el desinterès pels pobles, territoris i ciutadania afectada.

Segons Marzà, “des de Compromìs veiem amb molta preocupació la publicació de la declaració ambiental per a la construcció de 22 parcs eòlics a Terol que afectaran directament les nostres comarques i a municipis com Cinctorres, Morella veuran directament afectat el seu territori una vegada més – la MAT Almassora-Morella també els afecta- en un balanç energètic en el qual es produeix tot a l’interior quan es consumeix tot en la costa”. Per això, Marzà ha anunciat que “Compromís portarà aquesta reivindicació, dels territoris de l’interior de Castelló i de les comarques de Terol a les Corts Valencianes i evidentment també a Madrid”.

Directe