La Diputació llança el seu vídeo de Nadal recolzant els pobles afectats pels incendis

‘Res apagarà la nostra esperança’ és l'eslògan de la peça audiovisual

La Diputació de Castelló llança hui el seu tradicional vídeo de Nadal gravat en la muntanya de Bejís amb l’eslògan ‘Res apagarà la nostra esperança’ com a homenatge als municipis de la la província de Castelló que en 2022 han patit incendis forestals. Es tracta d’un emotiu document produït per l’empresa concessionària dels serveis videogràfics de la corporació provincial, Envidea, que ha comptat amb la col·laboració del professorat i les i els alumnes de l’aulari de Bejís del Colegio Rural Agrupado Peña Escabia.

Encara que mostra els efectes que el foc ha deixat en el medi natural, el president José Martí ha declarat que “representa un cant a l’esperança i a la capacitat de resiliència de l’interior de Castelló, que sense cap dubte, superarà totes les adversitats i continuarà avançant cap a la conquesta d’un futur millor”. En aquest sentit ha assenyalat que “tots remarem en la mateixa direcció, la Diputació i tota la província, per a ajudar als nostres pobles, que mai estaran sols”.

Els y les alumnes de l’aulari de Bejís han participat com a actors en el vídeo i han contribuït a la seua producció amb la realització de dibuixos sobre el bosc i pintant les pinyes i les boles que s’han penjat en un arbre cremat per a simbolitzar el ressorgir dels nostres pobles en els quals “res apagarà la nostra esperança, ni tan sols el foc”. En les esferes d’adorn apareixen els noms dels pobles en els quals el passat estiu es van produir incendis: Costur, Figueroles, Llucena, Les Useres, Bejís, Teresa, Altura, Viver, Jérica, Torás, Sacañet, Barracas i el Toro.

També es fa referència i homenatge al cos de Bombers Diputació Castelló, l’abnegat treball del qual va ser decisiu per a sufocar el foc i perquè no calguera lamentar danys personals quan les flames colpejaven amb major virulència.

Resulta igualment molt destacada la participació del Duo Suggia de violoncel·listes que componen Isabel Julia Oliver i Inés Sanz de Bremond Sanz, els qui interpreten enmig del bosc cremat ‘Greensleaves’, una peça medieval reconvertida en el segle XIX a nadala sota el títol de ‘Quin xiquet és aquest?’.

El vídeo, que es difon per la web, les xarxes socials i el canal de Youtube de la Diputació de Castelló, ha sigut presentat pel president Martí en l’hall d’entrada del Palau de les Aules en el transcurs de la copa de Nadal que ha celebrat amb les treballadores i els treballadors de la casa.

L’arbre entorn del qual gira el vídeo de Nadal de la Diputació pot veure’s en la Plaça de les Aules, fins on ha sigut traslladat. Les persones que transiten per la plaça podran descarregar el vídeo de la Diputació amb els seus mòbils a través del codi QR que trobaran en un panell contigu a l’arbre.

Directe