Una empresa de Sant Jordi entra oficialment en el Top 10 mundial dels millors olis de producció limitada

El ministre d’Agricultura entrega el reconeixement al gerent de la signatura que produeix Radix Nostra Nana

Una empresa de Sant Jordi entra oficialment en el Top 10 mundial dels millors olis de producció limitada

El ministre d’Agricultura, Luis Planas, ha entregat a l’empresa Oli de Sant Jordi el certificat que situa al seu oli Radix Nostra Nana com un dels 10 millors olis a nivell mundial de producció limitada. L’Ajuntament de Sant Jordi ha mostrat la seua satisfacció pel premi, perquè es tracta d’un reconeixement que situa a aquest prestigiós oli d’oliva verge extra (AOVE) de Sant Jordi en l’elit de l’excel·lència dels AOVE a nivell mundial.

El gerent de Oli de Sant Jordi ha recollit aquest reconeixement a Madrid, durant un acte solemne en el qual han sigut presents els productors d’oli de més qualitat de tota Espanya. Cal tindre en compte que, amb una valoració de 91 sobre 100, el AOVE Radix Nostra Nana ha aconseguit un reconeixement com Top 10 mundial, alguna cosa que només ha aconseguit un altre oli espanyol.

Es tracta dels premis Evooleum, que són considerats com els Oscar de l’oli mundial. De fet, estan avalats per l’Associació Espanyola de Municipis de l’Olivera. El que dona més valor al fet que siga reconegut el seu oli Radix Nostra Nana dins del Top 10 mundial dels olis de producció limitada en competència amb els millors olis d’oliva verge extra (AOVE) d’altres països productors com Itàlia, Turquia, Grècia, Croàcia o el Marroc, entre altres.*Evooleum és el concurs internacional a la qualitat dels olis d’oliva verges extra que tria anualment als 100 millors AOVEs del món. Es tracta d’un certamen únic, i el més rigorós en termes de qualitat i promoció del suc d’oliva. El grup més exclusiu i prestigiós d’experts tastadors a nivell mundial s’encarrega de realitzar la valoració de la qualitat organolèptica de les mostres presentades, d’on sorgeix cada campanya l’exclusiu Top 100 dels millors olis verges extra del món, així com els millors en les seues diferents categories, varietats i països.

Per a garantir el màxim rigor, tot el procés del concurs i del tast es realitza davant un notari col·legiat, i inclou la comprovació en origen d’almenys el 10% de les mostres seleccionades, que són designades pel notari de manera aleatòria. El Panell de Tast de Evooleum està conformat pels més prestigiosos experts a nivell internacional.

Per això és tan excel·lent que el Radix Nostra Nana, una varietat d’oliva coneguda també com Canetera, haja sigut triat en el Top 10 mundial dels AOVEs de producció limitada, de menys de 2.500 litres any. Aquest oli exclusiu de Sant Jordi ha sigut produït per una petita empresa de recent creació, fa a penes un any, i conformada per emprenedors del Maestrat.

Se suma a altres dos premis
reeixits aquest mateix any

Té especial importància aquest reconeixement mundial perquè Oli de Sant Jordi continua augmentant el seu prestigi internacional malgrat la seua joventut. De fet, aquest mateix any també ha rebut altres distincions pels seus productes d’alta qualitat.

Cal recordar que aquesta petita empresa de Sant Jordi també va obtindre sengles reconeixements internacionals per la qualitat de dos olis d’oliva verge extra que produeix amb varietats locals. Es tracta dels AOVE Radix Nostra 1000 i Radix NostraNana, de l’empresa Oli de Sant Jordi, que han impulsat tres xicotets socis locals per a posar en valor els productes agroalimentaris del terreny i dinamitzar l’economia i les oportunitats en el territori.

Els Premis atorgats per l’Escola Superior d’Oli d’Oliva de la Comunitat Valenciana (ESAO), també tenien caràcter internacional i premiaven tant la qualitat dels olis, com l’aposta dels productors per l’especialització i la varietat d’aplicacions alimentàries dels AOVE.

Tal com han explicat els tres socis de Oli de Sant Jordi, que produeix l’oli sota la marca Radix Nostra, “l’empresa ha nascut amb l’objectiu de potenciar els productes del nostre territori, portant-los al màxim nivell de qualitat, per a promocionar així a través dels nostres productes el nostre territori i la seua gent”.

En concret, els premis que han guanyat són el del Millor Oli d’Oliva Verge Extra de la Comunitat Valenciana i Or a Millor Oli Internacional de Varietat Local, amb Radix Nostra 1000, elaborat amb olives de Farga Mil·lenari; i l’Or en Millor Oli Internacional de Varietat Local amb Radix Nostra Nana.

L’oli produït amb la varietat nana és tota de Sant Jordi, mentre que el AOVE produït amb farga mil·lenària s’ha produït amb olives recollides a Traiguera, Xert, Canet lo Roig, La Jana i Sant Jordi.

Aquesta empresa amb seu a Sant Jordi no s’està limitant només a produir olis d’oliva de qualitat, sinó que també està produint licors de garrofa, un producte local al qual està buscant noves aplicacions, com el demostra l’haver tret el primer licor de garrofa que hi ha en el mercat.

Directe