Lara Pitarch reivindica al Mucbe la bellesa de les dones més enllà dels estereotips

L’exposició ‘El espacio que habitas’ fa un recorregut pels estereotips socials relacionats amb el cos de la dona

L’artista benicarlanda Lara Pitarch Querol presenta al Mucbe la seua primera exposició individual. Es tracta de la mostra ‘El espacio que habitas’, on l’artista aprofundeix en les emocions i valoracions socials relacionades amb el cos de les dones. «Busco mostrar una realitat directa i crua —ha dit Lara Pitarch— i demostrar que la bellesa va més enllà del que la societat entén per normatiu o bonic».

En aquest sentit, tal i com ha explicat la directora del Mucbe, Lorena Luján, l’artista «juga amb el color i els fons per a destacar la figura femenina i ho fa a través de cossos nus sense complexos, que no amaguen res».

Lara Pitarch, graduada en Belles Arts per la Universitat Politècnica de València, viu l’art en primera instància, entés com un camí per a expressar, analitzar i visibilitzar les realitats que l’envolten. En el cas d’aquesta exposició, l’artista construeix grans cossos femenins per a visibilitzar la realitat de les dones que, a causa dels prejudicis socials, se senten apartades d’una societat crítica i normativa.

La mostra es podrà visitar fins al 22 de gener.

Directe