La directora general de l’IVCR+i visita les obres de restauració de les pintures fingides

La Diputació de Castelló i la Diòcesis de Tortosa assumeixen el 50% del cost

La directora general de l’IVCR+i visita les obres de restauració de les pintures fingides

Aquest matí s’ha traslladat fins a Vinaròs la directora general de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació, IVCR+i, Gemma Contreras, per veure de primera mà restauració de les pintures d’arquitectura fingida de la façana de l’església arxiprestal. Durant la visita ha estat acompanyada pel primer tinent d’alcalde i regidor de Patrimoni, Marc Albella i el tècnic responsable de la restauració, Marcos Roda, que ha sigut l’encarregat de detallar les feines que es realitzen.

Albella ha agraït la visita de Contreras, que s’ha mostrat molt interessada en les tasques, indicant que des de la Generalitat sempre oferiran la màxima col·laboració possible en la preservació i promoció del patrimoni valencià. El regidor recordava que les feines es realitzen gràcies a la col·laboració entre la Diputació de Castelló i Diòcesis de Tortosa, on cada administració assumeix el 50% de les despeses.

D’alta banda, Albella comentava que “paral·lelament a aquesta intervenció es revisa la documentació tècnica pel que respecta a l’execució dels treballs entre el 2013 i 2014”. Segons insistia el regidor es considera que s’ha posat en perill el patrimoni cultural valencià d’un temple monument historicoartístic nacional i catalogat com a BIC.

Directe