Instal·len l’estructura de la nova coberta del claustre al Colomer Zurita

Ara està en procés de licitació la fase 3 per a ubicar la Biblioteca Municipal i espais per a les associacions

Instal·len l’estructura de la nova coberta del claustre al Colomer Zurita

Les obres de recuperació de l’edifici Colomer Zurita de Morella segueixen el seu curs i avui han tingut lloc els treballs d’instal·lació de l’estructura per a subjectar la nova coberta del claustre interior. D’aquesta manera, segueix el desenvolupament de la fase 2 d’aquesta actuació de millora en l’edifici, la qual té l’objectiu d’albergar l’Escola de Música. Els terminis preveuen que els treballs d’esta fase acaben al voltant del mes de maig de l’any 2023.

Avui, l’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, i el regidor de Manteniment i Serveis Urbans, Joan Carles Marcobal, han visitat aquestes junt amb tècnics i responsables de l’empresa constructora. Així, han comprovat l’estat de les obres, les quals se centren en les instal·lacions elèctriques, de fontaneria, calefacció i insonorització dels espais.

Rhamsés ha destacat que “els treballs que es realitzen estos dies suposen un avanç important en el desenvolupament d’aquest projecte i comptar amb unes instal·lacions adequades per a albergar l’Escola de Música i les necessitats de les associacions musicals de Morella”. L’edil ha explicat que “la nova coberta permet l’entrada de la llum a l’interior de l’edifici i té un menor impacte visual des de l’exterior que l’anterior” i ha afegit que “en tota esta intervenció es millora l’aïllament tèrmic i acústic de l’edifici”.

Finalment, ha volgut “agrair tot el treball que fan els professionals en l’execució d’aquesta obra i recuperar un edifici tan important per a la ciutat” i també “a les veïnes i veïns per la seua col·laboració en les molèsties ocasionades en els aparcaments per l’entrada de la grua”.

Cal recordar que, la fase 2 consisteix en la rehabilitació del claustre interior de l’edifici Colomer Zurita i la primera planta d’aquest per a albergar l’Escola de Música amb l’1,5% cultural del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana que s’aproximarà al milió euros de pressupost. També diferents espais que utilitzaran les associacions musicals de Morella com són l’Associació Musical Mestre Candel, els Gaiteros de Morella, i la Rondalla.

Licitació per a les obres
de la nova Biblioteca Municipal

Pel que fa a la fase 3, aquesta ocupa el primer pis del claustre exterior on s’ubicarà la Biblioteca Municipal i altres espais polivalents per a les associacions culturals locals. Aquestes estan previstes començar durant el primer trimestre de l’any 2023 amb un pressupost de 760.000 euros.

Aquesta fase està en procés de licitació, el qual està obert fins al 30 de desembre perquè les empreses constructores presenten les seues ofertes. Durant el mes de gener està previst conéixer l’empresa guanyadora.

L’execució d’aquesta fase de la rehabilitació del Colomer Zurita no facetarà a l’inici del funcionament de la nova Escola de Música.

Directe