Morella participa en l’Assemblea nacional dels Pobles més Bonics d’Espanya a Chinchón

La localitat madrilenya acull la desena trobada anual d’aquesta associació

Morella, en una imatge d'arxiu

Morella participa este cap de setmana de l’assemblea anual que l’Associació dels Pobles més Bonics d’Espanya celebra en la localitat madrilenya de Chinchón. La delegació morellana està encapçalada pel seu alcalde, Rhamsés Ripollés, per la regidora de promoció econòmica i comerç, Mari Carmen Escuder, i per la regidora de serveis turístics, Ana Adell.

En este important encontre per a l’associació tindran lloc diverses ponències, així com concerts i una visita a la población amfitriona. En estos moments són 105 els municipis que formen part de l’entitat i que reuneixen les condicions per ostentar el reconeixement com a pobles més bonics d’Espanya.

En l’assemblea hi ha previst fer un balanç de totes les accions dutes a terme durant 2022,en la que l’entitat continua sent tot un referent en el sector turístic, així com es plantejaran imporants iniciatives per al proper any. A més es donaran a conèixer noves poblacions que integraran l’entitat o diversos projectes que es duran a terme amb suport de Fons Next Generetion de la mà de Turespaña. En l’acte inaugural es contarà amb la presidenta de la Comunitat de Madrid, Isabel Díaz Ayuso.

Cal recordar que Morella va ser del primer grup de pobles en formar part dels Pobles m´s Bonics d’Espanya, en la nostra ciutat es va celebrar la primera assemblea, posteriorment un encontre internacional, junt amb Albarracín, amb les altres associacions nacionals de diversos països i, en estos moments, l’alcalde de Morella ostenta la presidència de la Regió Est de l’associació.

Chinchón, en una imatge promocional de Los Pueblos más Bonitos de España

Rhamsés Ripollés ha volgut destacar que ‘els Pobles més bonics d’Espanya s’ha convertit en un referent nacional i internacional no sols per a la promoció turística sinó també de reivindicació dels nostres municipis i el món rural’’ i ha afegit, ‘’amb el treball de tots i totes estem aconseguint fites ben positives en els nostres pobles i una relació de cooperació ben estreta amb totes les administracions. Per a 2023, en el cas dels municipis de Castelló esperem poder firmar un conveni de col·laboració amb la Diputació com estan fent altres províncies’’.

Activitats
cap de setmana

Un altre intens cap de setmana d’activitats s’enceta aquest divendres a Morella amb la celebració dels sopars d’empresa que ompliran els restaurants de la localitat i acabarà amb una festa a l’Espai Firal, organitzada per l’Ajuntament i el Morella FC.

Ja el dissabte tindrà lloc un audio-concert al Teatre Municipal, a càrrec de Assemble de percussió de l’Escola Municipal de Música, a les 18 h., i una nova Cita a Morella que estarà protagonitzat per representants de la ONG Open Arms, presentada per la cooperant morellana, Trini Blanch, i que tindrà lloc a les 19.30 h a la Sala del Justícia de l’Ajuntament.

Ja el diumenge l’Associació pel 0,7% estarà present al Mercat de Morella amb una Paradeta Solidària, per poder adquirir productes de Comerç Just per ajudar al Tercer Món. Per la vesprada, a les 18 h. i al Teatre Municipal, podrem gaudir d’un concert vocal de la Coral de la Universitat per a Majors en el que els/les alumnes de la mateixa ens oferiran un variat repertori.

Directe