La premiada peça teatral ‘La teua mà en la meua’ arriba al Palau de Congressos de Peníscola

L’obra va rebre el premi a la millor direcció escènica i versió o adaptació a l’última edició dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes

L’Institut Valencià de Cultura, presenta aquest diumenge 18 de desembre a les 19.00 hores, al Palau de Congressos de Peníscola, l’obra teatral ‘La teua mà en la meua’ amb els reconeguts actors valencians Rebeca Valls i José Manuel Casany.

El delegat territorial de l’IVC a Castellló, Alfonso Ribes, ha destacat que “l’obra va rebre dos guardons en la V edició dels Premis de les Arts Escèniques Valencianes com a millor direcció escènica i versió o adaptació”, i ha assenyalat que “les propostes teatrals estan tenint una bona acceptació a Peníscola i continuarem el pròxim trimestre amb peces com ‘El beso de la mujer araña’, amb Eusebio Poncela, o ‘Waterloo’, amb Carles Alberola, entre d’altres”.

Recentment s’ha presentat la programació per al primer trimestre de 2023 amb una programació variada que combina el millor cinema, peces teatrals, espectacles familiars i concerts dins del circuit Sonora al Palau de Congressos de Peníscola.

‘La teua mà en la meua’ ens parla d’una bella història d’amor. Només que aquesta és especial perquè tracta de dues persones úniques en circumstàncies excepcionals. Anton Txékhov va conéixer l’actriu Olga Knipper en una lectura del Teatre de l’Art de Moscou. Primer van ser amics; després, amants i, finalment, marit i muller.

En els a penes sis anys que va durar la relació es van creuar més de quatre-centes cartes. A través d’aquestes, Carol Rocamora recrea, de manera emocionant i divertida, la història de dos éssers que se senten, s’anhelen i s’estranyen i, al mateix temps, assistim a la creació de les grans obres de l’autor rus. Aquesta és una versió de Rodolf Sirera i dirigida per Santiago Sánchez.

Les entrades tenen un preu de 10 euros i es poden adquirir en el web, en la taquilla electrònica de IVC.

Javier Sáez Castán al Museu de Belles Arts de Castelló

El Museu de Belles Arts de Castelló organitza el pròxim dimarts 20 de desembre a les 19.30 hores una nova trobada del club de cultura ‘Intercanvis’ amb l’il·lustrador i escriptor Javier Sáez Castán.

Sáez Castán està especialitzat en llibres il·lustrats. Va estudiar Belles Arts, especialitat de Dibuix, en la Universitat Politècnica de València. En 2016, va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Il·lustració, premi que reconeix tota la seua trajectòria. La seua obra ha rebut també nombrosos guardons.

Així mateix, pel conjunt de la seua obra, Castán ha rebut l’esment d’honor del Premi Iberoamericà de Literatura Infantil de la Fundació SM en 2018 i ha sigut nominat en dues ocasions (2011 i 2012) al Premi ALMA (Astrid Lindgren Memorial Award), el major premi internacional del món per a la literatura infantil i juvenil.

Directe