Ximo Puig anuncia que es podrà volar directament a Roma des de l’aeroport de Castelló

Des d’aquest dijous ja es poden comprar els bitllets

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha anunciat que l’aeroport de Castelló de la Plana comptarà amb una nova ruta aèria que cobrirà el trajecte Castelló-Roma, els bitllets de la qual es posaran a la venda a partir d’aquest dijous.

Així ho ha assegurat Puig després de la reunió de treball que ha mantingut aquest dimecres amb la consellera de Política Territorial, Obres Públiques i Mobilitat, Rebeca Torró, i la directora general d’Aerocas, Blanca Marín.

El cap del Consell ha explicat que, en l’àmbit comercial, l’aeroport de Castelló ha operat enguany amb 10 línies (7 internacionals i 3 nacionals), la qual cosa suposa “el nombre més gran de rutes regulars de la història de l’aeroport”, que en els pròxims mesos es veurà incrementat amb la nova connexió a Roma.

Ximo Puig ha fet balanç de la gestió de l’aeroport de Castelló en 2022, un exercici que ha qualificat d’“any decisiu” i en el qual ha destacat que “hem aconseguit passar d’una situació molt deteriorada i inactiva de l’aeroport a tindre un instrument que repercuteix tant en l’economia de Castelló com en la de tota la Comunitat Valenciana”.

Així mateix, ha destacat que durant aquest any també s’ha aconseguit incorporar la ruta amb Madrid, en funcionament des d’aquesta tardor, “la qual cosa fa que l’aeroport de Castelló esdevinga un hub aeronàutic i permet connectar Castelló amb la resta del món”.

En aquest sentit, ha afirmat que en els pròxims dies s’assolirà “la xifra rècord” de 144.000 passatgers i a finals d’any s’espera tancar amb 150.000 passatgers. “A més, també tindrem xifra rècord d’activitat industrial”, amb les activitats complementàries de manteniment i desmuntatge d’aeronaus.

Zona d’activitats
complementàries

El president també ha anunciat que entre finals d’enguany i principis de l’any que ve “s’aprovarà el pla especial de la zona d’activitats industrials annexa a l’aeroport per a crear un nou pol industrial, empresarial i logístic, que enfortirà la capacitat d’atraure-hi noves inversions i, per tant, ocupació de qualitat”.

D’aquesta manera, la Generalitat aposta pel desenvolupament integral de l’aeroport de Castelló a través de la implementació d’una estratègia de diversificació de l’activitat.

En paral·lel, junt amb la iniciativa privada, l’aeroport avança en altres àrees d’activitat d’àmbit industrial, com ho són el manteniment, la preservació i el desmantellament d’aeronaus. En aquest sentit, cal destacar la construcció d’un centre de manteniment d’avions o la posada en servei d’una plataforma industrial per a l’expansió d’aquestes activitats.

Directe