El Mucbe inaugura una exposició permanent sobre la història del Convent de Sant Francesc

Repassa la seua evolució fins a l’etapa actual com a Museu

L’alcaldessa de Benicarló, Xaro Miralles, i el regidor de Cultura, Pedro Manchón, han inaugurat aquest matí al Mucbe l’exposició «Convent de Sant Francesc. Passat i present», una mostra permanent ubicada al cor de la capella que fa un recorregut pels diferents usos que ha tingut l’edifici al llarg dels segles i que, en paraules de l’alcaldessa, «posa en valor d’una forma magnífica tot el que han viscut les parets d’aquest conjunt conventual des de la seua creació».

Per a l’alcaldessa, «aquesta exposició és el resultat d’un treball de molts anys, la demostració de què Benicarló ha sabut invertir els esforços necessaris i apostar políticament per reconvertir aquest edifici en el buc insígnia de la cultura benicarlanda».

El regidor de Cultura ha reiterat que «la mostra, d’alguna manera, tanca el cercle de totes les actuacions que s’han dut a terme durant els últims 25 anys al Convent de Sant Francesc i ha reivindicat la intrahistòria d’aquest edifici emblemàtic que és un autèntic tresor per als benicarlandos i per a tota la comarca».

L’exposició revisa les diferents activitats que s’han dut a terme a l’edifici des de la seua creació (convent franciscà, hospital de la caritat, caserna de la Guàrdia Civil, magatzem, cinema…) i incideix en les particularitats de l’orde franciscà i en el dia a dia dels frares al Convent.

Entre els elements que formen part de la mostra, destaca una pintura del segle XVII que representa al comerciant vinícola benicarlando Feliciano Lluís Ros, un dels primers personatges de Benicarló enterrats a la Capella.

També s’hi troben altres elements històrics, com el segell que utilitzava el guardià del Convent el 1818 per a formalitzar tots els documents o les cartes d’almoines, a través de les quals es poden conéixer les donacions dels benicarlandos i benicarlandes al Convent quan era Hospital de la Caritat.

La mostra s’ha finançat a través de la subvenció de la Conselleria de Cultura per a museus oficialment reconeguts per la Generalitat.

Directe