Palanques crea una Comunitat Energètica Local

S'estan fent reunions per resoldre tots els dubtes i encetar els primers passos

A Palanques s’ha formalitzat la creació d’una Comunitat Energètica Local que proporcionarà energia neta i sostenible a veïns, veïnes i edificis municipals a partir de la instal·lació de plaques solars. Durant els últims dies s’han estat realitzant reunions informatives i consultives per a resoldre tots els dubtes i establir els primers passos en la consecució de la Comunitat.

L’Associació Comunitat Energètica Local de Palanques neix mitjançant una ajuda atorgada per la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica de la Generalitat Valenciana. Així doncs, d’ella formen part tant particulars com edificis municipals. Les plaques solars s’integraran en el pavelló municipal i d’ací transformaran l’energia i la traslladaran cap als immobles involucrats. Per a això, s’ha realitzat una primera fase d’estudis tècnics que va calcular la quantitat d’energia que cada soci o sòcia necessitava. Així, es realitzarà un repartiment segons les necessitats.

“Amb aquest mètode trobem una manera d’autoproveir-nos neta i renovable, que a més de ser beneficiosa per al medi ambient també ens rebaixa la factura de la llum. En les últimes reunions hem analitzat diferents estudis energètics així com la factura de la llum i el funcionament de la Comunitat. Estem decidits i satisfets amb el rumb ecològic que s’ha pres en la localitat”, ha explicat l’alcaldessa de la localitat, Lucía Martí.

Directe