Enric Benavent ja és el nou arquebisbe de València mentre que Tortosa es queda en seu vacant

A l’acte de presa de possessió assistia el president Ximo Puig

Enric Benavent ja és el nou arquebisbe de València després de nou anys com a màxim dirigent de l’Església en la diòcesi de Tortosa. Benavent, valencià de Quatretonda, ja sap el que és estar en la cúria valenciana ja que va ser nomenat Bisbe Auxiliar de València el 8 de novembre de 2004.

Ara, el Papa Francesc col·loca a un bisbe més similar a la seua forma de dirigir l’Església catòlica a l’important arquebisbat de València jubilat així al polèmic Antonio Cañizares qui era arquebisbe de València des de 2014, i que aquest dissabte compleix 77 anys. El nou dirigent ha agafat el relleu al primer poble valencià venint des de Tortosa en Benavites. Ara, el bisbat de Tortosa al qual pertany quasi tota la comarca dels Ports, busca nou bisbe després que el Papa Francesc haja anomenat al fins ara cap de l’església en aquesta zona, Enric Benavent, com a nou arquebisbe de València.

En l’acte de presa de posessió del nou arquebisbe de València, també assistia el president de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, el qual recordava la relació amb el nou arquebisbe durant la seua etapa com alcalde de Morella, quan Benavent era el bisbe de Tortosa.

Directe