L’exconseller Vicent Soler explica “La via valenciana” en un Cita a Morella

La propera xerrada, amb Open Arms

Morella ha viscut un pont de la Constitució i Puríssima molt positiu tant de visitants com de participació en les activitats programades. La Sala del Justícia es plenava el dissabte en la Cita a Morella protagonitzada pel doctor d’economia i exconseller de la Generalitat Valenciana, Vicent Soler. Va ser presentat per l’economista morellà Julià Guimerà i baix el títol “La via valenciana”, recordant al llibre d’Ernest Lluch, va desenvolupar la història i projecte de creixement econòmic i de benestar per a la nostra Comunitat.

Soler va diseccionar l’assaig d’interpretació interdisciplinària sobre l’economia i la societat valenciana que va obrir noves i suggeridores perspectives d’anàlisis i propostes de canvi des de la seva publicació en 1976. L’estudi, anomenat «La via valenciana», està reconegut com a pioner i va estar escrit per Ernest Lluch. La seva influència va arribar a molts àmbits acadèmics, socials i polítics. Segons explicava Soler, «La via valenciana» s’ha représ en les darreres legislatures per part del govern de la generalitat per afrontar els principals reptes de la Comunitat Valenciana.

Cal destacar una nova Cita a Morella, aquest proper dissabte, a partir de les 19 hores amb la presència de responsables de la ONG Open Arms, dedicada al socorrisme i salvament de persones amb situació d’extrema emergència. La vulnerabilitat de molts d’éssers humans que fugint de guerres, misèria, fam i persecució ha convertit a aquesta ONG en protagonista de bona part dels salvaments a la Mediterrània en els últims anys.

Directe