Herbers ja té vestida la barraca de la festa de Sant Antoni

Es cremarà el cap de setmana del 20 de gener

Jornada de treball i convivència la que es va viure aquest dissabte a Herbers. Cap a les 8 del matí un bon grapat de veïns es reunien al frontó per sortir al monte a buscar rama i acabar de preparar la barraca de Sant Antoni. Així mentre uns tallaven les rames i anaven fent viatges cap a la barraca un altre grup anava vestint-la. Però no tot va ser treballar, a meitat matí, per tots els van estar muntant la barraca van preparar un bon esmorzar.

Amb les forces recuperades i amb l’ambient necessari van tornar a la feina, això sí amb més veïns que es van sumar per donar un cop de mà. En poques hores la barraca ja estava enllestida i tocava recuperar-se i menjar bé, perquè a la nit la festa continuava amb un sopar i ball per celebrar la matança.

Per tal de recuperar la festa i garantir la seua conservació des de fa uns anys els veïns d’Herbers van acordar assumir la majoralia de manera rotatòria entre la gent del poble. Això si, els majorals tenen tota la col·laboració de la gent jove que ajude als preparatius de la festa així com de l’associació cultural “Lo Botadó”, l’encarregada de preparar la barraca. Enguany els majorals de la festa de Sant Antoni d’Herbers seran Germán, Mª Angeles i la seua família.

Directe