Ares retorna la vida a l’històric Molí Sòl de la Costa

Aquesta zona està considerada Bé d'Interès Cultural

Ares retorna la vida a l’històric Molí Sòl de la Costa

El dissabte al matí, el Molí Sòl de la Costa d’Ares del Maestrat va recobrar el seu antic ús per a moldre gra i obtenir la preuada farina d’antany. Tota la maquinària, restaurada i cuidada amb treballs minuciosos durant anys, va entrar en funcionament davant l’atenció d’una vintena de visitants que es van acostar fins a l’antiga casa situada en el Barranc dels Molins d’Ares.

Aquesta zona, considerada Bé d’Interès Cultural, està caracteritzada per la presència de cinc molins fariners, vestigis d’una època preindustrial que, amb aquesta iniciativa, es recuperen i revaloritzen per a contextualitzar el segle passat. Aquesta visita va ser possible gràcies a la col·laboració de Fernando Salvador, qui va fer de guia i va explicar el funcionament del molí i el seu lloc en la història.

Directe