“Papers d’il·lusió”, de Miguel Ángel Troncho, és el cartell de l’Anunci

Rubén Planas ha guanyat el millor cartell d’un artista morellà, Carla Segura el de l’IES Els Ports

“Papers d’il·lusió”, de Miguel Ángel Troncho, és el cartell de l’Anunci

L’ajuntament de Morella ha donat a conéixer avui la que serà la imatge de l’Anunci del 55 Sexenni durant aquest any 2023. D’aquesta manera, “Papers d’il·lusió” de Miguel Ángel Troncho ha sigut el cartell guanyador del concurs que es va iniciar al mes de setembre.

A més, “L’Anunci del Sexenni fa Morella”, de Rubén Planas, ha sigut el millor cartell d’un artista morellà; “Bosc d’il·lusions”, de Carla Segura, el millor cartell realitzat per l’alumnat de l’IES Els Ports; i “Morella reciclada”, d’alumnes de 6é de primària, el millor en la categoria d’alumnat del CEIP Mare de Déu de Vallivana.

L’Anunci és la festa que té lloc l’any anterior al Sexenni i que dóna l’inici un any de festa i tradició. L’Anunci tindrà lloc el diumenge 27 d’agost amb una gran festa de disfresses i carrosses que inundarà la ciutat de confeti. Aquest consisteix en, com el seu nom indica, anunciar l’arribada d’un nou any sexennal a Morella amb el pregó. La celebració destaca per ser una guerra de confeti on es llancen 60 tones de paper de colors i participen 1.500 persones amb 40 carrosses, fabricades de manera artesanal.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “amb la presentació de la imatge del pròxim Anunci, donem l’inici d’uns anys molt especials per a morellanes i morellans perquè s’acosten les nostres festes més importants”.

L’edil ha volgut “felicitar a Miguel Ángel i la resta de premiats i premiades pels seus treballs que reflecteixen les característiques de l’Anunci”. Finalment, ha volgut “agrair tota la participació que ha tingut el concurs de cartells, els quals es podran vore en poc temps a les Sales Gòtiques en una exposició que els agruparà tots”.

Cal explicar que el concurs de cartells de l’Anunci del 55 Sexenni de Morella ha comptat amb 21 obres presentades en la categoria principal. Pel que fa a l’alumnat de l’IES Els Ports, han presentat dos creativitats i 36 des del CEIP Mare de Déu de Vallivana.

Directe