Capella de Ministrers ofereix dos concerts en el mig any de l’Early Music Morella

Diumenge es va fer el primer dels tres concerts preparats per a aquest pont de desembre

L’Early Music Morella celebra estos dies el “mig any” amb diferents activitats. Aquest es va iniciar ahir amb el concert “La querela di Ezequiela” i continua fins al dimarts 6 de desembre. Capella de Ministrers, dirigida per Carles Magraner, que actuarà avui dilluns amb el programa “Dones i música a l’Edat Mitjana, música per a un convent femení”, a l’Arxiprestal de Santa Maria a les 18.30 hores; i demà dia 6, oferirà “La dama i l’unicorn, pel meu únic desig”, un espectacle familiar de música i de dansa a càrrec de Toni Aparisi i la companyia TransferMove al Teatre Municipal a les 12.30 hores.

Per al programa “Dones i música a l’edat mitjana”, Magraner comptarà amb les veus d’Èlia Casanova, Beatriz Lafont, Laia Blasco i Maria Morellà i el músic Robert Cases (arpa) per reconstruir tres moments importants vinculats al Monestir de Santa María de Sijena (Osca) en un concert en què es recupera part del seu Processional.

A l’espectacle “La dama i l’unicorn”, Capella de Ministrers presenta, en col·laboració amb la companyia de dansa TransferMove i Toni Aparisi, un espectacle multisensorial, familiar i infantil que ens apropa a la música medieval amb la interpretació de La Dame à la licorne (La dama i l’unicorn) una col·lecció de sis tapissos flamencs conservats al Museu Cluny de París.

Els personatges que hi apareixen: una dama, un unicorn i un bestiari pacífic, cobren vida a partir d’un text original de Mercè Viana recordant-nos la capacitat de l’ésser humà de descobrir i posar en valor el món que ens envolta, de la necessitat de sentir, emocionar, somiar i voler. En aquest repertori actuaran Carles Magraner (violes) i Robert Cases (llaüt i arpa), amb la coreografia i dansa de Toni Aparisi i els ballarins Laia Blasco, Carmen Comes, Carla Coves, Alba Galdón i Sonia Murillo, i el vestidor de Maria Poquet.

Aquesta és la tercera edició del Mig Any, un esdeveniment a mig camí entre l’onzena i la dotzena edició de l’Early Music Morella, una iniciativa que es consolida a l’agenda cultural de la ciutat de Morella i pretén ser una mostra del Curs i el Festival Internacional de Música Medieval i Renaixentista, un esdeveniment cultural, educatiu i social que se celebrarà al voltant d’un programa, “Feminae”, que s’endinsarà a l’univers de les compositores de l’edat mitjana i el Renaixement del 20 al 27 de juliol del 2022.

L’anterior edició d’Early Music Morella va acollir 11 concerts, 3 conferències, una taula de debat i nombroses activitats complementàries a càrrec de prestigioses formacions, músics i ponents; i que en el vessant educatiu promou l’accés a una formació d’excel·lència en música antiga.

Les diferents propostes del festival van comptar amb centenars d’espectadors amb un percentatge important de públic estranger i de la resta d’Espanya. Als cursos van assistir 100 estudiants de 16 nacionalitats i més de 130 músics van estar a la ciutat de Morella el que impulsa el coneixement i projecció de la seva imatge nacional i internacionalment.

Early Music Morella, membre de VEM (València Early Music Festivals), REMA (Réseau Européen de Musique Ancienne), Mediterranew Musix i Festclàssica, compta amb la col·laboració de l’Ajuntament de Morella, Diputació de Castelló, Generalitat Valenciana, Institut Valencià de Cultura (IVC ), Ministeri d’Educació, Cultura i Esport (INAEM), Acció Cultural Espanyola a través del seu Programa per a la Internacionalització de la Cultura Espanyola (PICE), Associació d’Intèrprets i Executants (AiE), La Seu dels Ports de la Universitat Jaume I, Universitat Internacional Menéndez Pelayo (UIMP), Càtedra Xina, Fundació Baleària, Renomar, Turisme Comunitat Valenciana, Fundació Cultural CdM, Confederació Espanyola de Societats Musicals (CESM), Societat per a l’Educació Musical de l’Estat Espanyol (SEM-EE) i Associació Àmbit.

Directe