Multitud d’activitats per a tots els públics a Morella

El divendres 2 de desembre, Morella s’il·lumina per Nadal amb una gran festa a les 20.15 hores

Comença el mes de desembre i amb ell les activitats tradicionals de Nadal a la ciutat. A més, Morella espera una gran afluència de visitants durant aquestos dies del pont de la Constitució. Els actes començaran amb Morella s’il·lumina per Nadal amb Electra Energia, una gran festa que recorre els carrers amb la música de la Perkutada. El recorregut partirà des de Sant Miquel a les 20.15 hores quan també tindrà lloc la concentració Morella amb Ucraïna, enfront de la guerra, programada el primer divendres de cada mes.

La festa d’encesa de les llums de Nadal a principis del mes de desembre està marcada al calendari festiu de Morella. Morellanes, morellans i visitants gaudeixen de la màgia d’engegar l’enllumenat al ritme de la música i la germanor que simbolitzen les festivitats de Nadal. Morella espera una elevada participació en aquest esdeveniment que es repeteix cada any des de l’any 2015 quan va participar en una acció de Ferrero Rocher.
La regidora de Promoció Turística, Mari Carmen Escuder, ha destacat que “el divendres tornarem a disfrutar de la festa d’encesa de les llums de Nadal pels carrers de la ciutat al ritme de la música de la Perkutada”. L’edil ha explicat que “des de 2015 quan es va iniciar aquesta festa, s’ha repetit cada any, excepte l’any 2020 per la situació sanitària, per engegar la temporada de Nadal a la ciutat i compta amb molta participació tant de la gent d’ací, com d’aquelles persones que ens visiten”. Finalment, Mari ha aprofitat per a “agrair la col·laboració d’Electra Energia per a il·luminar la ciutat durant el Nadal”.

IX Pujada vertical
al Castell de Morella

El dissabte a les 12.00 hores tindrà lloc la novena edició de la Pujada vertical al Castell de Morella. Aquesta és una cursa característica pels seus 244 metres de desnivell en poc més de dos quilòmetres de recorregut des de l’eixida situada a l’Hostal Nou fins a la Plaça d’Armes dels Castell. Així, les inscripcions estan obertes a l’Oficina de Turisme de Morella, a través del telèfon 964 17 30 32 i al correu electrònic ajuntament@morella.net fins a l’1 de desembre.

2ona festa proAplec

El dissabte a la vesprada continua la programació cultural i festiva de Morella amb el 2n proAplec a l’Espai Firal que albergarà actuacions i activitats abans de presentar el lema del 44 Aplec dels Ports. Les xiquetes i xiquets seran protagonistes en aquesta jornada i podran disfrutar de l’actuació de Trobadorets i d’una xocolatada a partir de les 17.00 hores. A les 18.00 hores, la Muixeranga dels Ports realitzarà un assaig obert a la participació del públic. A continuació, Pimienta Molida ambientarà el tardeo amb les seues versions més rumberes.

Early Music Morella
mig any

A partir del diumenge 4 de desembre arriba una nova edició d’Early Music Morella mig any. Aquest començarà a les 19.30 amb La querela de Ezequiela al Teatre Municipal i a càrrec de Al Cor Gentile, Julia Chiner i Aziz Samsaoui. El dilluns 5 de desembre, l’Arxiprestal de Santa Maria acollirà Dones i música en l’edat mitjana a càrrec de Capella de Ministrers i Carles Magraner. Aquest abans d’Early Music Morella finalitzarà el dimarts 6 de desembre amb La Dama i l’unicorn a càrrec de Capella de Ministrers, Carles Magraner, Transfermove i Toni Aparici a les 12.30 hores al Teatre Municipal.

Directe