Milió i mig de micro-leds ompliran de llum el barri antic de Peníscola aquest Nadal

L'Ajuntament ha creat un recorregut d'un quilòmetre que amplia l'espectacular il·luminació de Ferrero Rocher

Milió i mig de micro-leds ompliran de llum el barri antic de Peníscola aquest Nadal

El consistori peniscolà vol aprofitar l’estirada del passat any amb Ferrero Rocher i ha afegit a la decoració lumínica que va atreure a milers de visitants un nou recorregut de més d’un quilòmetre per la seva ciutat antiga, replet d’enllumenat especial.

L’ampliació de la decoració nadalenca inclou punts fotogràfics, decoracions de gran grandària i cortines de llums en les balconades de tot el recorregut, amb boles penjants i una mar de llum.

“Mantenim tota la decoració especial que tant va agradar l’any passat i des de la Plaça Santa María, on es troba, es podrà iniciar un recorregut a través de la nostra ciutadella que inundarà de llum daurada nostra carrers empedrats” ha explicat l’edil de l’àrea de Festes, Ramón Simó, detallant que l’ampliació de la decoració lumínica discorrerà pels carrers Saiz de Carlos, Príncep, Carrer Major, Oblit i Bateria del Calvari.

“Al voltant d’un quilòmetre de recorregut que sorprendrà i farà que el visitant se submergeixi en la màgia del Nadal entre muralles, carrerons estrets i la mar; una experiència única que busca sorprendre i consolidar la nostra destinació turística com a destí hivernal” ha assegurat el propi alcalde, Andrés Martínez.

Des de la regidoria de Festes s’editaran petites guies amb la ruta i es programarà una encesa oficial que tindrà lloc en els primers dies del mes de desembre, després del qual s’il·luminarà no sols la ciutat emmurallada sinó també la resta del terme municipal, que comptarà – com és habitual – amb cartelleria anunciadora de les festes nadalenques i l’enllumenat decoratiu als seus carrers. La previsió de l’Ajuntament és mantenir l’enllumenat per a poder-se visitar fins a principis del mes de gener.

La inversió municipal per a aquesta ampliació s’estima en al voltant de 100.000€ als quals se sumen gairebé 40.000€ dins del contracte anual i que inclou l’enllumenat de la resta de festejos que es duen a terme al llarg de l’any.

Mesures d’estalvi
energètic

L’aposta per l’ampliació de l’espectacularitat de l’enllumenat de Ferrero per a la consolidació d’aquest nou atractiu turístic del destí “no està renyida amb la consciència mediambiental, perquè hem articulat una sèrie de mesures que reduiran el consum energètic” ha explicat Simó, des de la regidoria.

Concretament l’edil ha destacat que l’enllumenat és de baix consum, tecnologia led, i l’horari previst per a la seva encesa es redueix respecte als anys anteriors, estant apagat durant la matinada.

Directe