Benicarló expressa la seua condemna i rebuig a la violència masclista

Amb motiu del 25N, la Corporació Municipal ha fet lectura d'un manifest

Benicarló expressa la seua condemna i rebuig a la violència masclista

L’Ajuntament de Benicarló ha volgut commemorar el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra les Dones amb la lectura d’un manifest per part de representants dels quatre grups polítics amb representació municipal. L’alcaldessa, Xaro Miralles i la regidora de Serveis Socials i Polítiques inclusives, Gemma Cerdá, per part del PSOE, Juan Antonio Mañá, en nom del Partit Popular, Benjamín Martí, per part de Ciudadanos, i Marta Escudero, en nom de Compromís, han llegit el document que posa èmfasi en la necessitat de fer servir tots els recursos per erradicar la violència masclista, «Una terrible vulneració dels drets humans: el dret a la igualtat, a la llibertat a la seguretat i a la dignitat es trenca amb cada assassinat masclista».

El manifest també recull el compromís de l’Ajuntament de Benicarló de «seguir treballant en la ruptura del silenci, en la sensibilització i conscienciació a la ciutadania del problema estructural de la societat que suposa la violència masclista».

El text recull també el suport al procés de renovació i actualització del Pacte d’Estat contra la Violència de Gènere que s’ha iniciat aquesta setmana en el Congrés del Diputats, així com a la renovació del Pacte Valencià contra la Violència de Gènere i Masclista.

Aprofitant l’acte, l’alcaldessa ha volgut mostrar el seu «rebuig total» als atacs personals contra la ministra d’Igualtat, Irene Montero, el passat dimecres al Congrés dels Diputats, «no tot val».

Entitats socials com Ateneu Maestrat, el Centre Ocupacional El Maestrat, els centres educatius d’educació secundària (IES Joan Coromines, IES Ramón Cid, Centre Integrat Públic de Formació Professional i col·legi La Salle) i l’Assemblea de Dones de Benicarló s’han volgut sumar a la reivindicació.

L’alumnat dels centres educatius ha mostrat la seua condemna a la violència masclista amb discursos en favor de l’educació en igualtat i en contra d’aquells tipus de violència subtils i normalitzats. Per la seua part, les membres de l’Ateneu Maestrat han expressat el seu rebuig per «pujar ací a repetir el mateix discurs any rere any sense que res canvie».

Per acabar, l’Assemblea de Dones ha recordat que «hem de denunciar als mitjans que fomenten el sexisme, els que tracten els nostres cossos com a objectes sexuals, les actituds que promouen estereotips i rols de gènere patriarcals i que són molt presents a la publicitat i xarxes socials». També ha reivindicat que «l’educació afectivosexual des de la infància i adolescència és imprescindible per transmetre valors d’igualtat, respecte i no violència».

Directe