Morella viu el 25-N amb un complet calendari d’activitats

El dia internacional per l'eliminació de la violència contra la dona s'allargarà fins desembre

El 25 de novembre es celebra el dia internacional per l’eliminació de la violència contra la dona. A Morella, des de l’Ajuntament i el grup de dones, s’ha programat un complet calendari d’activitats que es porta celebrant des del mes d’octubre, tal i com explica la regidora d’igualtat de l’Ajuntament de Morella Mari Carmen Escuder.

Amb accions com les formacions del punt violeta, conferències o projecció de pel·lícules, s’ha anat parlant d’aquesta qüestió des de diferents òptiques.

Les activitats segueixen amb un cafè tertúlia que es celebra el dijous a les quatre de la vesprada a l’Ajuntament i s’estenen fins al mes de desembre, amb especial focus al mateix dia 25 de novembre, quan es durà a terme una performance i es llegirà un manifest a la plaça de l’ajuntament. Aquest 25-N porta com a lema “qué portaves posat” com a referència per a la campanya de sensibilització que es realitza enguany.

A altres localitats de la comarca dels Ports també hi ha actes programats per al 25-N. A Cinctorres es llegirà un manifest i es guardarà un minut de silenci en memòria de les víctimes de la violència. Per altra part, a Vilafranca s’ha convocat una concentració a l’estàtua de la dona treballadora, en la que es llegirà un manifest en memòria de les víctimes i es portarà a cap una xiulada en rebuig de la violència contra les dones. Els actes finalitzaran a la sala Carles Pons, amb la representació de l’obra de teatre “passos lleugers”. A Villores, el 4 de desembre es disposarà de la instal·lació interactiva “de portes endins” a les 11 del matí, mentre que a les 5 de la vesprada es celebrarà la xarrada i debat “L’educació sexual com a ferramenta per la igualtat”.

Directe