Benicarló serà escenari del primer musical del món dedicat a Lorca

"Lorca, un viaje de mil lunas" es representarà el 9, 10 i 11 de desembre

Josi Ganzesmüller i Theo Jaskolkowski als estudis de Ser Maestrat a Vinaròs

Benicarló acollirà el primer musical que es representa en el món dedicat a Lorca. La iniciativa està encapçalada pel director Josi Ganzesmüller i a més de comptar amb «la seva companyia «· Teatre de guàrdia tindrà la col·laboració de destacats músics actors i col·laboradors que faran possible aquesta obra d’extraordinari nivell.

Les representacions de “Lorca, un viaje de mil lunas”, se circumscriuen als dies 9, 10 i 11 de desembre en sessió de nit el divendres i tarda el dissabte i el diumenge.

«Lorca un viaje de mil lunas» es basa en un projecte que va començar a gestar-se fa mes de 20 anys per tres artistes britànics que es van enamorar del món lorquià. El guió és original de John Howlett, la música i producció correspon a Theo Jaskolkowski i la lletra de Robert Campbell.

Després de diversos avatars, finalment Theo, que coneixia a Josi Ganzesmüller fa mes de 30 anys li va passar el guió després de veure la representació del musical Cabaret que Teatre de Guàrdia va posar en escena fa uns anys.

Un treball de gran envergadura que va fer que Josi s’ho pensés dues vegades, però finalment va decidir al costat de Theo portar el projecte endavant per al que compta amb la col·laboració d’un gran elenc d’actors i grups com «Les lorquianes» d’Amposta, o Puro Teatro de Vinaròs, a més de Teatre de guàrdia i altres actors i músics.

El que la direcció musical sigui a càrrec de Juanjo Vilarroya i Lyssy López és ja una garantia per a un teatre musical que en paraules del director es basa en un treball extraordinari dels tres anglesos que van decidir realitzar el musical i que van saber recollir l’esperit immortal i universal que té Lorca, a qui van assassinar, però, mai morirà.

Directe