Benicarló gastarà en la llum de Nadal l’equivalent a 4 assecadors de cabell

La il·luminació energèticament eficient suposarà un consum de poc més de 8.500 watts

Benicarló gastarà en la llum de Nadal l’equivalent a 4 assecadors de cabell

El primer tinent d’Alcaldia i regidor d’Obres i Serveis, Ilde Añó, ha presentat avui les principals novetats amb relació a la il·luminació dels carrers amb motiu de Nadal, «una il·luminació —ha explicat el regidor— que farà de Benicarló una ciutat més atractiva, amb ornaments als principals carrers i places que contribuiran a dinamitzar la ciutat, especialment les zones comercials i també la restauració».

Ilde Añó ha remarcat que «enguany hem fet una aposta decidida per la il·luminació, amb més de 2.700 metres de tira de garlanda i 150 arcs de figures que recorreran els carrers de Benicarló». «Tot, amb un consum total molt reduït, de poc més de 8.500 watts (equivalent al de 4 assecador de cabells)», ha subratllat el regidor. A més, les llums decoratives tindran un horari d’apagat propi, separat de l’enllumenat municipal, per la qual cosa no romandran tota la nit enceses per tal de millorar l’eficiència energètica.

Un dels muntatges més espectaculars serà el de la plaça de Sant Bartomeu, on s’estan instal·lant tres arbres de Nadal, simulant, en paraules del regidor, «un bosc en què els xiquets puguen jugar i interactuar amb els arbres».

La plaça de la Constitució també comptarà amb una instal·lació de 1.500 metres de garlanda i 12.000 bombetes led que simularan l’efecte del cel estrellat.

També comptaran amb decoració especial altres punts estratègics de la ciutat, com la placeta enfront de Correus, la de Santa Maria, la del Crist de la Mar i també el carrer de Pius XII. Aquesta decoració consistirà en la instal·lació de 22 llums 3D amb un total de 20.000 bombetes microled.

L’encesa de la il·luminació, tant de les places i carrers com de l’arbre de Nadal, es farà el divendres 2 de desembre. Els detalls concrets de la cita, així com la programació del Nadal, es donaran a conéixer la pròxima setmana.

Directe