La plataforma “Salvem a Vinatea” insta als grups polítics a garantir la seua continuïtat

Amb la reforma de la Plaça de l'Ajuntament de València es vol llevar l'estàtua del morellà

Més de 30 associacions d’arreu del País Valencià s’han unit al manifest Tots Junts en Vinatea per demanar la continuïtat de l’estàtua en l’actual emplaçament. La Plataforma Salvem a Vinatea insta als grups polítics de l’Ajuntament de València a presentar una moció al ple per a conservar l’estàtua de Francesc de Vinatea a la Plaça de l’Ajuntament.

Les darreres notícies sobre el projecte de reforma de la plaça de l’Ajuntament no contemplen que es mantinga en el seu lloc l’estàtua que en el seu dia es dedicà a l’insigne Vinatea, important personalitat de la història del Poble Valencià, per això des de la plataforma, recentment creada, han fet públic el manifest “Tots junts en Vinatea” dirigit a tots els grups polítics de l’Ajuntament de València perquè presenten una moció al ple on asseguren que l’estàtua de Vinatea es mantindrà a la plaça de l’Ajuntament de València tot i la seua reforma. En aquest moment la Plataforma Salvem a Vinatea la conformen més d’una trentena d’entitats cíviques i associacions representatives de tot el Regne i de forma contínua estan adherint-se noves associacions i col·lectius.

Amb aquesta acció es pretén mantenir el record del morellà Francesc de Vinatea, que durant el segle XIV va ser cap de la ciutat de València i una figura molt important per als valencians i valencianes, ja que es va oposar al rei Alfons IV d’Aragó per mantenir els Furs i la unió del Regne de València.

Directe