Vinaròs, Alcanyís i Morella units pels “reptes i oportunitats” de la nova N-232

El representant del Ministeri de Transports trasllada la finalització de la tramitació del tram Torreta-Morella

El Centre de Turisme Morella-Els Ports ha acollit avui el primer esmorzaret al voltant dels reptes i oportunitats que ofereix la nova Nacional 232. Aquest acte ha estat organitzat per Nord · la televisió comarcal i els ajuntaments de Morella, Alcanyís i Vinaròs i han participat 37 empresaris representants dels diferents sectors econòmics de les ciutats i comarques i 13 d’institucionals de conselleries, diputacions, comarques i ajuntaments dels territoris del Baix Aragó, Matarranya, Els Ports i el Baix Maestrat. L’encontre ha sigut molt participatiu per part de totes les persones assistents que han aportat la seua visió sobre el nou panorama que ofereix l’N-232. També han participat la Secretaria autonòmica d’Obres Públiques, Transports i Mobilitat Sostenible, María Pérez, i l’enginyer director d’obres de l’N-232 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Vicente Ferrer.

L’alcalde de Morella, Rhamsés Ripollés, ha destacat que “l’elevada participació en este primer encontre marca la clara voluntat de tot el territori que vol sumar per a generar noves oportunitats i fer front als reptes que tenim” així com les “bones notícies sobre el tram de la carretera entre La Torreta i Morella”. En l’acte “s’han traslladat les diverses versions de tots els sectors econòmics que són tots importants on han aportat la seua visió sobre els reptes que proposa la nova situació de la carretera N-232” ha afegit. L’edil ha aprofitat per a “agrair a totes i tots la seua assistència per a sumar esforços per a solucionar totes les problemàtiques que actualment es viuen al nostre territori”. Finalment, ha explicat que “durant este encontre, s’han valorat les noves oportunitats que genera la carretera, així com altres reivindicacions encara vigents que cal solucionar per a revertir problemes que tenim en estes comarques com, per exemple, el despoblament de les zones rurals”.

A més de l’N-232, s’han fet diferents propostes conjuntes per a impulsar tot el territori en distintes matèries com l’habitatge, la indústria i els polígons industrials, la logística amb els enllaços amb l’A7, l’aposta per la formació professional o la carretera A-68. D’aquesta manera, el debat també s’ha centrat en la resta de reptes i reivindicacions d’aquestes comarques per a millorar les condicions per a viure. També s’ha acordat fer un document de contacte permanent per a institucions i empreses. Per a acabar, han anunciat la seu del pròxim encontre a Vinaròs.

Tram Masia de La Torreta – Morella sud

A més, cal destacar la participació de l’enginyer director d’obres de l’N-232 del Ministeri de Transports, Mobilitat i Agenda Urbana, Vicente Ferrer, el qual ha mostrat la prioritat de continuar amb la millora de l’N-232 i que la prioritat és el tram que queda entre La Torreta i Morella. Aquest ha traslladat la recent informació que tot el procés d’aprovació i les expropiacions ha finalitzat i que, per tant, el pròxim pas per a aprovar el projecte i la licitació s’ha de produir d’ací a poc temps. Així, aquesta actuació compta amb un pressupost de 18,7 milions d’euros i ha sigut en els últims anys quan s’ha desbloquejat tota la tramitació i realització de projectes perquè siga una realitat.

Directe